Hedberg får böta 10 000 kronor – sågar anmälan

Moratränaren Johan Hedberg får böter för abuse of officials.

Enligt anmälan ska han ha sagt att domarna var tomtar och jävla idioter.

– Jag tycker absolut att det är fel att jag fått böter för det här, säger han.

Moras huvudtränare Johan Hedberg tilldelas 10 000 kronor i böter för abuse of officials.

Efter den andra perioden i den avgörande matchen mellan Mora och Karlskoga ska Johan Hedberg ha börjat argumentera mot domarna, något som anmäldes till disciplinnämnden.

– Jag stod och väntade på domarna på besked om det blev ett powerplay åt något håll så jag kunde förbereda mina mannar på det. När jag då frågade domaren berättade han att vi fick en utvisning och då frågade jag varför. Sedan hoppade anmälaren på mig vilket ledde till den här situationen, säger Johan Hedberg till Sportbladet.

”Låg nivå”

I anmälan står det bland annat att Hedberg ska ha sagt ”det är så jävla låg nivå” till biträdande domarchefen Christoffer Karlsson i den andra periodpausen som bad Moratränaren att sticka därifrån.

”Samma tomtar som är här match efter match”, ska Hedberg ha svarat på det.

Christoffer Karlsson ska då ha sagt till Johan Hedberg att det är deras önskan att ha samma domare som dömer en serie, var på Moratränaren svarade ”Är det vår önskan? Det är helt sjukt, jävla idioter”, enligt anmälan.

I anmälan svarar Johan Hedberg att ”konversationen som CK (Christoffer Karlsson) återger i anmälan stämmer ganska väl om man bortser från orden som han utelämnar i sina egna kommentarer” och ”det här är en parodi på hög nivå och jag skäms faktiskt å CK´s vägnar över den här anmälan.”

– Jag tycker att det är för låg nivå. Han utelämnar sina egna ord i den här händelsen, säger Moratränaren som inte vill gå in mer på vad som sades.

”Fel att jag fått böter”

Johan Hedberg själv anser dock inte att det är rättvist att han döms för abuse of officials för händelsen och anser att anmälan var onödig.

– Jag tycker absolut att det är fel att jag fått böter för det här, säger han.

– Man bygger murar mellan lagen och domarna på det här viset. Det finns en anledning till den här diskusussionen som han anmälde mig för, lite hård hud måste man ha i vår bransch.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!