Björklövens effektivitet fortsätter: ”tackar inte nej till det”

Hockeyallsvenskans målgladaste lag trycktes tillbaka av Kristianstad IK.

Men förhandsfavoriten gjorde mål på allt.

– Det är absurt. Vi får varken mål eller något annat med oss, säger Kristianstads tränare Mikael Gath i C Mores sändning.

Björklöven öser in mål i hockeyallsvenskan.
Björklöven öser in mål i hockeyallsvenskan.

Kristianstad IK klev ut för första gången på hemmais med energi från en fullsatt arena i ryggen.

Hemmalaget var hungriga efter en revansch efter 3–6 förlusten borta i senaste mötet mot IF Björklöven och sköljde över motståndet stora delar av matchen. Men det dröjde till tredje perioden innan de spräckte Claes Endres nolla.

– Jag tror aldrig vi har varit så spelförande och skapat så många chanser som vi gjorde i andra perioden och ändå förlorar vi den med 0–3. Det är absurt. Vi får varken mål eller något annat med oss, säger Kristianstads tränare Mikael Gath i C Mores sändning.

Istället kunde Björklöven – precis som i det tidigare mötet mot Kristianstad – göra mål på sitt första skott.

”Tackar inte nej”

Björklöven är det lag som har gjort flest mål hittills i hockeyallsvenskan. Och visade precis varför när de hotade framför hemmalagets mål nästan varje gång de kom i närheten. Trots att man förlorade skotten med 21–38 kunde man ta tillvara på sina lägen och vann till slut matchen med 5–3.

– Vi har bra spets och killar som kan trycka dit pucken, men sen gör man inte 5–7 mål per match, men vi tackar ju inte nej till det, säger Björklövens tränare Hans Wallson i C More efter matchen.

Segern kom mycket tack vare den fina första period som Björklövens Claes Endre stod för. Målvakten som imponerade under förra säsongen i AIK spikade igen bortalagets mål i två perioder och höll sitt lag kvar i matchen när Kristianstad jagade en kvittering i tredjeperioden.

– Han gör det bra, vi jobbar hårt för att hjälpa honom. Det är en bra synk mellan försvaret och Claes, säger Hans Wallson.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!