NHL

”Hade allt i kroppen – alkohol, kokain, sömnpiller”

Tidigare NHL-spelaren Colin Wilson öppnar upp om drogberoendet

Av: 

Fredrik Andersson

Colin Wilson
Colin Wilson

HOCKEY

Alkohol. Gräs. Kokain. Piller.

Nu öppnar Colin Wilson upp om sitt tidigare missbruk.

”Jag är glad över att vara här i dag”, skriver han i The Players Tribune.

I början av året meddelade Colin Wilson, 32, att karriären var över.

Wilson, med ett förflutet i bland annat Nashville och Colorado, berättade även i oktober för ett år sedan om den OCD (tvångssyndrom) han lidit av under en längre tid.

Nu tar Wilson bladet från munnen igen, då han känner att han inte var riktigt ärlig när han uttalade sig i The Players Tribune för tolv månader sedan.

”Sanningen är att jag var missbrukare”, inleder han sin text med.

Wilson berättar att han öppnar upp sig på nytt efter nära vännens Jimmy Hayes död tidigare i år.

”Vi befinner oss i mitt i en opioid- och psykisk ohälsa-kris. De två sakerna hänger samman. Jag tror att det första steget mot förändring är ärlighet och sårbarhet”.

Började vid 20 års ålder

32-åringen berättar att han började med sömntabletter och gräs, vid 20 respektive 22 års ålder, för att ”lindra sin OCD”.

Därefter blev det värre.

”När jag var 22 år gjorde jag det. Precis som så många kokainanvändare var jag bara ett vilset barn som ville känna något. Vad jag ville känna, vad jag behövde känna, kan vara annorlunda jämfört med killen bredvid mig. Men där var det, precis framför mig. Jag gjorde det inte ofta till en början, en eller två gånger per år, men när jag var 28 så hände det vid några veckors mellanrum. Och alla de nätterna förstörde mig, för de nätterna var de enda då jag kände något.

Kokain gör att du känner att du verkligen är hemma, som att du äntligen känner vad alla andra känner. Kärlek. Livet. Fred.

Men det tar stopp – och det träffar dig rakt i bröstet. Det var en fruktansvärd cocktail av droger och alkohol att jag en gång, på väg hem i en taxi, tänkte: ’Kommer jag vakna upp i morgon?’. Jag skrev det i min dagbok om jag inte skulle vakna – och jag kommer inte ihåg det. Hur kunde jag göra så mot mig själv? Jag spelade i NHL, levde en dröm – men jag var missbrukare.”

”Jag hade allt i kroppen”

I oktober 2018 var sista gången Wilson hade ”en av de där kvällarna”.

”Jag hade allt i kroppen. Alkohol, kokain, sömnpiller. Mer än någonsin. Morgonen efter kunde jag inte se ordentligt, jag kunde knappt se handen framför mig. Träningen den dagen var frivillig, jag åkte raka vägen hem till sängen.”

Wilson, som i dag studerar psykologi i Boston, berättar att han vill vara i frontlinjen gällande att få till en förändring kring drogberoende.

Och han benämner det som en kris.

”I slutet av december kommer det vara mer än 100 000 överdoser som lett till döden i USA. Överdoser av droger är nu den vanligaste dödsorsaken för amerikaner under 50. Det behöver inte vara så här. Jag vill göra skillnad, jag vet att jag kan.”

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Päärjärvi talar om sorgen efter pappans död: ”Har varit jättetufft”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Ishockey