Timrå tar säsongens första seger

GÄVLE. Timrå visade klass i Gävle.

Nykomlingen vann över Brynäs på bortaplan med 4–2.

– Klart att det känns som en revansch, säger Timråforwarden Jacob Blomqvist som inte fick vara kvar i Brynäs inför förra säsongen.

Jacob Blomqvist är fostrad i Brynäs och spelade sex år i klubben, där han var lagkapten under tre säsonger. Men inför säsongen 20/21 valde Brynäs att inte erbjuda något nytt kontrakt:

Ett minst sagt tufft besked för Blomqvist.

– Så är det i den här branschen. Brynäs ville inte ha mina tjänster och då får man söka sig något nytt. Jag är väldigt glad att jag hamnade i Timrå, fick uppleva fjolåret och nu vara med och etablera klubben i SHL, säger han.

Men att det kändes lite extra inför matchen medger Blomqvist:

– I går (onsdag) kändes det bara kul, men i dag (torsdag) var det nervöst. Extra pirrigt, jag fick den där nervositeten och pirret som man vill ha inför matcher. Kul och roligt att var här och spela igen.

Brynäs kom med en tung seger i Göteborg medan Timrå inledde med förlust i Oskarshamn. 

Men bortsett från matchinledningen var det Timrå som ägde den här matchen och tog välförtjänt den första SHL-segern redan i den andra omgången. 

– Sättet vi uppträder på i dag imponerar. Vi spelar väldigt moget och gediget sett över hela matchen, säger Blomqvist, som missade hela försäsongen på grund av en axeloperation.

Klev fram och avgjorde matchen

Brynäs inledde visserligen bäst och fick också med sig ett powerplay där de satte hård press mot Sami Rajaniemi, men sedan tog Timrå över och fick också ett ledningsmål när Albin Lundin kunde trycka in 1–0 i powerplay. 

Om Timrå hade ett övertag i första perioden blev det än mer markant i mittperioden. 

Redan efter 50 sekunder kunde Sebastian Hartmann öka på till 2–0 och i spel fyra mot fyra ökade succéförvärvet Ty Rattie på till 3–0.  Snyggt framspelad 

Brynäs fick lite hugg när Noel Gunler kunde reducera med nio minuter kvar, men bara 24 sekunder senare sköt Jacob Olofsson distinkt in 4–1. Snyggt framspelad av Jacob Blomqvist.

– Vår kedja spelade bra defensivt och fick även bidra med ett mål framåt, så det var kul, säger Blomqvist.

Visserligen reducerade Brynäs genom Simon Bertilsson men närmare kom inte hemmalaget trots spel fem mot tre i två minuter.

– Klart det känns som en revansch. Min hemstad och sex år i klubben. Jag har många minnen och kompisar kvar här. Otroligt skönt och verkligen som en revansch att åka härifrån som segrare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!