Hockey-VM 2021

Lias Andersson ser positivt på att spela VM

Av: 

Per Bjurman

Foto: Jae C. Hong / TT NYHETSBYRÅN

HOCKEY

NEW YORK. Om Johan Garpenlöv bara vill ha med honom…

Då är Lias Andersson positivt inställd till tanken på att spela VM.

– Vi får se vad han vill innan jag kan svara men det är givetvis alltid ära att spela i landslaget och jag känner mig i bra form, säger LA Kings-forwarden till Sportbladet.

Som framgick i Sportbladets exklusiva intervju med Erik Karlsson i frågan igår kommer det förmodligen bli en utmaning för Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv att locka blågula NHL-spelare till VM detta andra pandemiår. 

De har alla just tagit sig igenom en osedvanligt besvärlig säsong; levt med stränga restriktioner, fått knappt med tid med sina familjer, inte träffat andra vänner än lagkamraterna och i många fall själva varit sjuka i Covid. 

Dessutom råder det fortfarande oklarheter om regler för resor mellan Europa och Nordamerika – framförallt under tillbakavägen.

Men de flesta skulle, verkar som, vilja vara med i Riga, bara det gick –  och en sådan som Lias Andersson i LA Kings håller definitivt dörren öppen.

– Vi får se om ”Garpen” vill ha med mig först, innan dess kan jag inte svara på frågan, men det är alltid en ära att representera Tre Kronor, säger den 22-årige göteborgaren och påpekar samtidigt att hans kontrakt går ut när grundserien är över.

Lias har pendlat mellan Kings och dess så kallade ”taxi squad” under säsongen, men sedan en vecka tillbaka är han ”uppe” i NHL – och gör det bra. 

– Ja, jag har spelat min bästa hockey på länge och är i bra form. Självförtroendet börjar krypa tillbaka , säger han.

I Kings finns även Adrian Kempe, Carl Grundström och Tobias Björnfot tillgängliga ifall ”Garpen”, som sagt, är intresserad.

Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum

Publisert:

LÄS VIDARE

Småkronorna tog brons i U18-VM – förnedrade Finland

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockey-VM 2021

Lias Andersson

NHL

Ishockey

Los Angeles Kings