SHL-slutspelet

Rögle körde över Frölunda – på väg mot semifinal

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

GÖTEBORG. Frölunda var piskat att vinna. 

Men Rögle chockstartade med tre mål på 13 minuter. Nu krävs en historisk vändning med fyra raka segrar om Frölunda ska vara kvar i slutspelet.

– Jag skulle vara glad bara vi gör ett mål i morgon, säger tränaren Roger Rönnberg efter 0–5-förlusten.

Efter två överkörningar i Ängelholm och sammanlagt 9–2 till Rögle var Frölunda mer eller mindre piskat att vinna när matchserien flyttades till Göteborg. 

Så blev det inte alls.

Tvärtom.

Rögle vann komfortabelt med 5–0. Därmed har Rögle en 3–0-ledning i matcher. Ett försprång som ingen klubb har vänt i svensk slutspelshistoria.

Men Roger Rönnberg ser inte längre fram än onsdagens match i Scandinavium:

– Vi måste få någonting som flammar upp och ger kilarna kraft och energi. Jag är glad bara vi gör ett mål. Vi behöver trycka dit den där första pucken och sedan ta det byte för byte, period för period, säger han.

Rögle skickade in tre mål första 13 minuterna och då hade inte Frölunda fått iväg ett enda skott mot Christoffer Rifalk. 

– En sak är att Rögle testar oss hårt. De har ett bra insidespel, så har det varit hela säsongen. Hos oss ser jag dålig struktur, jag ser att vi inte kommer hem rätt, jag ser att vi spelar ett dåligt markeringsspel.

Vad beror det på?

– Oftast när det ser ut så där är det någon slags stress eller överambition, så tror jag det är i de flesta bollsporter, säger Rönnberg.  

Rögle ökade på ledningen ytterligare

I slutet av mittperioden ökade Rögle på till 4–0 då Adam Edström stötte in pucken från nära håll. Med en minut kvar spikade Daniel Zaar slutresultatet till 5–0.

– Vi kommer ut bra precis som vi snackat om. Vi visste att de skulle komma ut desperata, men jag tycker vi står upp bra. Sedan är vi effektiva på våra chanser och väldigt tajta i fem mot fem och vårt boxplay är fantastiskt, säger Zaar.

Frölunda har slutat sjua i serien två år. Nu är göteborgarna på väg ur slutspelet med dunder och brak redan i kvartsfinal.

Roger Rönnberg medger att det varit en utmanande säsong.

Har du någon gång under alla dina år i Frölunda känt att du fått kämpa så hårt för att nå fram till spelarna?

– Tycker inte att jag behöver kämpa för att nå fram. Tycker jag når fram och vi jobbar med dialog med spelarna så det tycker jag inte är något problem alls. 

Men att få resultat då?

– Det är en anan sak, att få resultat på allt jobb vi lägger ner. Det är sjukt frustrerande, men vi har haft tuffa stunder förut, säger Rönnberg.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Rögle stormar mot semifinal – kör över Frölunda i match tre.
Publisert:

LÄS VIDARE

Frölunda har gått vilse

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL-slutspelet

Ishockey

Joel Lundqvist

Frölunda HC