Hockey-VM 2021

Fans välkomnas på VM – men inte svenska

Av: 

TT

HOCKEY

Från och med på tisdag släpps publik in på VM-matcherna i ishockey – men supportrar från Sverige får inte chansen.

Det sätter Lettlands pandemiregler stopp för.

Sverige slog Slovakien i måstematchen – hoppet om kvartsfinal lever


Hittills har VM-matcherna i Riga spelats utan åskådare, men från och med på tisdag den 1 juni släpps ett begränsat antal biljetter till matcherna.

I huvudarenan Arena Riga blir publiktaket 2 660 åskådare och i Olympic Sports Centre tillåts 1 058 personer. Huvudarenan har normalt plats för 14 500 åskådare.

Sverige spelar sin sista gruppspelsmatch på måndag mot Ryssland, men skulle Tre Kronor vinna sina två återstående matcher och ta sig vidare till slutspel får laget inget stöd från inkommande supportrar från Sverige.

Öppning för Finland

Det sätter lettiska pandemiregler stopp för. Som det ser ut nu blir det enbart lettiska supportrar. Men det finns en öppning för Finland.

– Sverige är fortfarande inte i något bra läge och med på den listan där resande ska spendera tio dagar i självisolering. Vi har en indikation på att Finland kan tas bort från den listan, vi ska diskutera det på måndag med våra myndigheter, säger Edgars Buncis, vd i VM:s organisationskommitté, på en digital presskonferens.

Enligt honom är det i nuläget endast medborgare från Vatikanstaten, Portugal och Storbritannien som kan resa in i Lettland utan tio dagars självisolering.

Dyra biljetter

De få som släpps in i VM-arenorna – antingen ska man vara vaccinerad eller ha haft covid-19 – får också betala dyrt. Under den sista gruppspelsdagen kostar en biljett 110 euro (nästan 1 100 kronor) och under slutspelet ökar priserna för att i finalen gå loss på 340 euro per biljett.

– Vi kommer oavsett att göra en stor förlust här och vi har diskuterat detta noga med arrangören. Från IIHF:s sida kommer vi att få skjuta till 20 miljoner euro och förlusten kommer att bli stor. Nu är det bara ett reducerat antal åskådare som släpps in och vi ser biljettintäkterna som ett stöd till organisationen här, säger Internationella ishockeyförbundets ordförande René Fasel.

Allt om hockey-VM 2021:

Stor guide med allt om hockey-VM: Spelschema och tv-tider

Här är Tre Kronors trupp till hockey-VM

Alla nyheter om hockey-VM 2021

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 1,5 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Hockey-VM 2021

LÄS VIDARE

Wennerholm: Då kan Garpenlöv inte sitta kvar

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockey-VM 2021

Tre Kronor

Ishockey-VM

Ishockey

Covid-19

Riga