SHL-kaptenen aktuell för comeback på fredag

Här är ett glädjebesked för alla brynäsare: Anton Rödin är nära en comeback. 

Enligt Peter Andersson är det inte uteslutet med spel redan på fredag. 

– Jag tror inte det är så långt borta, det tror jag inte. Anton spelar inom kort, säger Brynästränaren.

Brynäs har haft en skadefylld säsong men nu ljusnar det på många fronter. Greg Scott gjorde comeback redan före Brynäs senaste coviduppehåll och backen Marcus Björk, som skadade sig mot mot HV71 för ett par veckor sedan, är också nära spel.

– Björk har jag fått bra besked från i dag, säger Andersson.

Men det största glädjeämnet är att Anton Rödin, 30, är väldigt nära spel igen. Lagkaptenen har inte spelat sedan han olyckligt fick en fraktur i underarmen i en match mot Skellefteå den 16 januari. 

Åtta veckors frånvaro var Brynäs första prognos. Nu har det gått sex veckor och då är det optimistiska tongångar gällande Rödin från Brynäs-håll. 

Gävlelaget har den seanste veckan haft ett nytt covid-uppehåll men siktar på att börja träna på onsdag och nu har mötet med Örebro lagts in på fredag.

”Trodde att säsongen kanske var körd”

Och det är inte alls uteslutet att Rödin finns med redan då. 

– Vi får se, han behöver någon träning med laget och så får vi se hur han känner, hur det går och vart det landar. Men jag tror inte det är så långt borta, det tro jag inte, säger Peter Andersson som andas optimism när nu Brynäs har snudd på skadefri trupp och inte minst Rödin på väg tillbaka. 

– Vi trodde kanske att hans säsong var körd, men nu finns det i alla alla en chans. Läkarna får naturligtvis säga sitt, men ”clearar” de honom finns det väl ingenting att tveka på. 

Och trots frakturen i underarmen har Rödin kunnat träna en hel del på is: 

– Han har åkt jävligt mycket skridskor, ja helvete, säger Peter Andersson.

Därmed har Brynäs snudd på skadefri trupp:

– När jag satt och räknade i dag har vi 16 fräscha forwards, eller 15,5 då om jag räknar Anton Rödin som halv, men han är på väg tillbaka och spelar inom kort. På vår backsida är det någon som fortfarande är sjuk men inga skador, säger Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!