Djurgården

DI: Reinfeldt vill investera i Djurgården Hockey

Av: 

Fredrik Jönsson

Foto: BILDBYRÅN

HOCKEY

Det är redan känt att Djurgården Hockey gör en emission.

Totalt vill Dif få in 23 miljoner kronor.

Enligt Dagens Industri är före detta statsministern Fredrik Reinfeldt en av de som vill investera.

Djurgården Hockey mår bra ekonomiskt, för tredje året i följd visar klubben positiva resultat. 2016 gick Dif plus 1,8 miljoner kronor och har därmed ett eget kapital på 8,1 miljoner kronor.

”Vassare lag säsong för säsong”

Trots siffrorna vill klubben ha in mer kapital. I augusti meddelade Dif att man vill få in 23 miljoner kronor och låta alla som vill bli ägare i klubben.

– Det här handlar inte om att vi ska bygga ett eller två superlag. Det här handlar om att stärka organisationen i alla led för att kunna bygga starkare och vassare lag säsong efter säsong. Den kapitalbasen kan vi ta in via den här nyemissionen, sa vd:n Jenny Silfverstrand då.

Emissionskampanjen drar igång nästa vecka. Målet är 23 miljoner kronor och klubben bekräftar att en fjärdedel redan är garanterad.

”Vi behöver inte pengar”

– Vi behöver inte pengar just nu för att täcka några skulder. Vi gör det här för att vi vill kunna växa snabbare och satsa framåt, säger Jenny Silfverstrand, vd i Djurgården Hockey till Dagens Industri.

DI uppger att många näringslivsprofiler kommer att investera i Djurgården Hockey. Tidningen uppger att den före detta statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldt har visat intresse.

Det är känt sedan tidigare att Fredrik Reinfeldt har ett stort hjärta för Djurgården. Reinfeldt var ledare för Moderaterna 2003–2015. Han var Sveriges statsminister 2006–2014.

Publisert:

LÄS VIDARE

Experten: SHL:s 10 hetaste rookies

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgården

Dagens Industri

Fredrik Reinfeldt

Moderaterna

SHL Svenska hockeyligan