Förlust för Vegas i historisk hemmamatch

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Nya fans, nya ismaskiner, ny måltuta – och en ny gedigen insats av Golden Knights.

I natt fick de gyllene riddarna dessutom för första gången känna hur det är att skrinna ut i sitt svart-guldiga hemmaställ inför 17 101 i ett nära fullsatt T Mobile arena.

– Att se alla fansen där och hur de agerade var fantastiskt, nan förväntar sig inte det på en träningsmatch, säger Vegas-coachen Gerard Galant.

Foto: Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Försäsong är försäsong. Men Vegas facit inför natten – tre segrar på fyra matcher – är ändå imponerande av ett lag som bara existerat i ett par månader. 

Dock fick nattens historiska första hemmamatch ett snöpligt slut när Nate Schmidt slarvade med pucken i egen zon, och Los Angeles Kings Brooks Laich kunde sätta 3–2 efter endast 12 sekunder in på övertiden – också klubbens första någonsin för övrigt.

VM-hjälten Oscar Lindberg spelade drygt 16 minuter och delade ut två tacklingar i matchen.

Golden Knights gör sin riktiga hemmapremiär 10 oktober mot Arizona Coyotes – och det är då det gäller att vinna, som Vegas var snabba på att påpeka genom klubbens officiella twitterkonto.

”Typiskt de gjorde mål. Men vi föredrar att slå dem när det räknas.”

▪▪▪

Lindblom målskytt

Brynäs 21-årige kung från SHL-slutspelet i våras, Oskar Lindblom, gjorde ett av målen när Philadelphia slog New York Rangers med 4–3 på övertid.

I Rangers fanns ingen svensk på isen, Henrik Lundqvist gjorde ett lyckat genrep i går, och för Lias Andersson är det nu bara att vänta på besked om han får en plats i NHL.

– Jag har inget svar till er. Alla spelare är olika, säger Rangers-coachen Alain Vigneault på frågan om svensken är fysiskt redo för en full säsong med 82 matcher.

▪▪▪

Nattens sista svenskpoäng kom från Joel Eriksson Eks klubba i form av en assist till Jason Zuckers tröstmål när Minnesota  förlorade med 1–4 mot Dallas.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!