Han träder fram efter svinnhärvan i Leksand

I dag bekräftade Leksand att två anställda får sparken.

Johan Bonde, med 19 säsonger i båset, väljer nu att träda fram och prata om svinnhärvan.

– I samråd med Leksand, så har vi bestämt oss för att gå skilda vägar, men jag vill att alla ska veta att jag inte gjort detta som en business, säger Bonde till Expressen.

Johan Bonde.
Johan Bonde.

Det 18 augusti märkte Leksands kansli att det saknades föremål tillhörande dalaklubben. Och att man såg att dessa fanns till försäljning på nätet. En polisanmälan gjordes och sedan dess har en utredning pågått.

Leksand har bekräftat att en person är misstänkt för stöld och häleri. Klubben har avslutat anställning för den personen och ytterligare en person.

”Jag har varit för snäll”

Leksands materialförvaltare Johan Bonde, med 19 säsonger i ryggen, har erkänt att han är en av personerna i härvan. Han är enormt ångerfull, men står för det han har gjort.

– Man skulle kunna säga att jag har varit för snäll. Är det någon som kommit och frågat om en gammal klubba, så har jag ofta gett bort saker. Och det har hänt att jag fått en och annan krona, som gått till någon fika. Men jag har inte haft någon verksamhet av det här, säger Bonde till Expressen.

Han dementerar att han skulle ha sålt saker på nätet.

– Nej, det har jag inte gjort. Det har med den andra utredningen att göra, men jag vet att det jag gjort är fel. Jag önskar att jag hade det ogjort, säger Bonde.

”Inte vara någon snyfthistoria”

Bonde, som inte vill uttala sig om vem den andra personen är, väljer att kliva fram för att han inte vill att andra personer ska misstänkas.

– Det här ska inte vara någon snyfthistoria på något sätt. Jag vet vad jag har gjort och står för det. Det är också en anledning till att jag vill kliva fram och berätta det. Sedan vill jag hindra ryktesspridning, och oskyldiga ska inte behöva bli misstänkta. Jag har gjort fel, och det tänker jag stå för, säger Bonde.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN