Larkin: ”Det var inte min avsikt”

HOCKEY

Tomas Larkin sänkte Daniel Paille med en tackling som fått Brynäs att överväga att aldrig mer spela CHL.

Nu bryter den utskällde Mannheim-spelaren tystnaden.

– Det var inte min avsikt att skada en spelare, säger Larkin till klubbens hemsida.

1 av 2 | Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N

Det är sällan en tackling blir så omdiskuterad som den Tomas Larkin satte in på en helt oförberedd Daniel Paille i CHL-mötet mellan Brynäs och Adler Mannheim.

– Under mina fjorton professionella år som hockeyspelare har jag haft hjärnskakningar tidigare, men detta är det farligaste jag har åkt på i min långa karriär, sa Paille i ett uttalande i dag.

Brynäs krävde en avstängning på minst tio matcher – men det blev bara fyra och Brynäs övervägar därför att aldrig mer spela CHL och ta till civilrättsliga åtgärder.

”Ville sätta press”

Nu ber Larkin om ursäkt för händelsen som han, till skillnad från upprörda röster i svensk ishockey, menar inte var medveten.

– Det var inte min avsikt att skada spelaren. Min tanke från början var att sätta press på puckföraren bakom mål. Jag hoppas att Daniel snart är tillbaka på isen. Jag vill också passa på att be om ursäkt till Daniel, säger Larkin.

Även klubbens manager Teal Fowler ber om ursäkt för lagets uppträdande i slutminuterna av matchen.

– Vi är inte nöjda med händelserna under de avslutande två minuterna. Klubben önskar Daniel Paille en snabb och bra återhämtning. Under de närmaste dagarna kommer vi att analysera de här händelserna i lugn och ro och dra de nödvändiga slutsatserna, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM