Karlsson: ”Hade lika gärna kunnat vinna”

Osäker status på svenske lagkaptenen – Marchand avgjorde för Boston

HOCKEY

NEW YORK. Stanley Cup-slutspelet började med försmädlig örfil för Ottawa Senators.

De var på väg mot förlängning i den inledande duellen mot Boston Bruins, men när blott två och en halv minut återstod av ordinarie matchtid lyckades briljante ”pesten” Brad Marchand peta in den avgörande 2-1-pucken.

– Men det var en tajt match, vi hade lika gärna kunnat vinna och kommer igen nästa gång, försäkrar Erik Karlsson.

Foto: Sean Kilpatrick / TT / NTB Scanpix

Även slutspelsmatcher pågår i 60 fulla minuter, fick Ottawa Senators lära sig i sin öppningsrond mot Boston.

Efter en jämn förstaperiod tog de över helt i andra, hade ett koppel chanser och skaffade sig också ledningen  när Erik Karlsson hittade Bobby Ryan med en lång passning – men i tredje slog de av på takten, varmed gästerna trots manfall på backsidan kunde komma tillbaka och när bara två och en halv minut återstod lyckades Brad Marchand, alltid inblandad i de stora avgörandena den här säsongen, avgöra.

– Ja, vi borde gjort fler än ett mål i andra perioden men lyckades inte med det och sedan kom vi inte alls ut som vi ska i tredje utan gav dem i princip matchen, säger Erik Karlsson när han möter media efteråt.

– När de kvitterar måste vi kämpa hårdare för att komma tillbaka in i fajten men tyvärr var det Bruins som stod för kämpandet i det läget.

”Var en tajt match”

Den småländske kaptenen har dock gott hopp om fortsättningen.

– Det var en tajt match, vi hade lika gärna kunna vinna. Så det är bara att släppa och gå vidare. Vi kommer igen på lördag, lovar han.

Frågan är vad ”EK65” – lagets avgjort viktigaste spelare – är i för fysiskt slag.

Han har haft problem med en fot de senaste veckorna, såg tidvis hämmad ut mot Bruins och spelade under perioder betydligt mindre än han brukar göra.

Som vanligt i playoff är det dock locket på när det gäller frågeställningar om skador.

▪▪▪

Trögstartat Pittsburgh tog första ronden

I Pittsburgh gjorde regerande mästarna ett så kallat ”statement” mot Columbus Blue Jackets.

De avvaktade betänkligt i en förstaperiod då lagmaskinen från Ohio vann skotten med 16-3 (!), men i andra vred pingvinerna plötsligt om startnyckeln, vände på pajen och gjorde tre raka mål. Gästerna lyckades trycka in ett tröstmål i tredje, men kom aldrig riktigt nära.

– Det var lite nervöst i början, men mot slutet kändes det bara fantastiskt. Det var en riktigt rolig match att vinna, säger målvakten Marc-Andre Fleury, som fick hoppa in med kortast tänkbara varsel då Matt Murray skadade sig under uppvärmningen.

Patric Hörnqvist bidrog med en assist.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Foto: Sean Kilpatrick / TT / NTB Scanpix
ARTIKELN HANDLAR OM