Filip Forsberg: ”Säkerligen ingen som trodde det”

avPer Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. De låg under med 2-0 efter 40 minuter.

Men Filip Forsberg tog Nashville tillbaka in i matchen med två mål i tredje perioden – och sedan avgjorde Sverige-bekante Kevin Fiala på övertid.

Så nu har svensklaget från Tennessee brottat ner Chicago i brutal brygga.

– Det var säkerligen ingen som trodde att vi skulle ha 3-0 i matcher mot Chicago, men det är inte över ännu. Vi får inte lätta på gasen, det är allt vi fokuserar på nu, säger Forsberg till Sportbladet.

1 av 2 | Foto: Frederick Breedon / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Den här gången gick det inte lika lätt för Nashville som i de två inledande matcherna i United Center.

Då lyckades ju Chicago Blackhawks inte göra ett enda mål – i endera mötet.

I Bridgestone Arena i centrala Nashville i natt stod det 0-0 efter den inledande perioden och sedan lyckades västmanlänningen Dennis Rasmussen till sist spräcka Pekka Rinnes nolla. Strax efter ökade Patrick Kane på till 2-0 också – och Blackhawks såg ut att ha kommit ur sin oväntade målkoma.

– Jag tycker vi spelade bra i första, men i andra kom vi av oss och de kunde ta över, säger Filip Forsberg på telefon från ett segerrusigt Nashville.

”Skönt att vi lyckas”

– Men det mest signifikativa med vårt lag är att vi ofta kommer tillbaka från underlägen i tredje perioden. Vi har gjort det åtskilliga gånger under säsongen och det gjorde vi ju nu också.

Tack vare Herr Forsberg själv, ja. Han reducerade, på assist från landsmannen Viktor Arvidsson, efter 04.24 – och kvitterade när knappt sex minuter återstod.

En blågul sniper hade talat...

– Det är ju meningen att vi i vår kedja ska producera, i synnerhet i sådana situationer och det är klart att det känns skönt när det lyckas, fortsätter han.

I övertiden handlade det nästan uteslutande om hemmalaget, Chicago var tidvis svårt tillbakapressade,  och när tre minuter och 16 sekunder återstod av första sudden-perioden lyckades unge schweizaren Kevin Fiala – som ju spelade i HV 71 innan han flyttade till Nordamerika – vända in den avgörande pucken.

”Fjärde matchen alltid svårast”

– Väldigt snyggt, och så kul att han fick göra det. Han hade ju skapat chanser hela matchen och hade ett drömläge strax innan, jublar ”Flipper”.

– Kevin talar svenska och har svensk flickvän, så han är del av svenskgänget i laget och det gör det ju extra roligt.

Med denna tredje raka seger har Nashville alltså fått ner dynastin Chicago i snudd på omöjlig brygga.

Det var det inte många som trodde innan slutspelet började. 

– Nej, det var det säkerligen inte. Men det är inte över ännu, fjärde matchen är alltid svårast att vinna.  Vi får inte lätta på gasen, det är allt vi fokuserar på nu, säger tvåmålsskytten Forsberg.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM