Fem nycklar – därför vann HV71 SM-guldet

Abrahamsson lyfter fram faktorerna till att HV71 vann match 7

avHans Abrahamsson

HOCKEY

HV 71 är svenska mästare i ishockey 2017.

Efter en högdramatisk sjunde och avgörande final kunde

Sportbladet lyfter fram HV:s fem nycklar till segern.

Segerskytten

Givetvis. Hockey kan analyseras ner till molekyler, men den här finalserien kokades ner till ett enda mål och det gjorde Simon Önerud. Briljant förarbete av Martin Thörnberg som först tacklade Jonathan Pudas och i momentet efter spelade fram Önerud. 

Linus Söderström

Brynäs skapade en hel del i andra perioden, men som tidigare stod Söderström för stabilitet blandat med några avgörande räddningar, bland annat en riktigt vass dubbleräddning.

Förstakedjan

Det som hände i de två första perioderna var runt Thörnberg, Önerud och inte minst Stenlund. Den här trion lyckades åtminstone stundtals bryta in i Brynäs box och skapa farligheter. 

Tredje perioden

Återigen vann HV en tredjeperiod i det här slutspelet, inte bara målmässigt utan även spelmässigt tog man över och skapade fler heta lägen än i de två första perioderna. Laget har verkligen visat att man är starka när matcher ska avgöras.

Christoffer Törngrens vådaskott

Kvitteringen till 1–1. Utanför Brynäs box och från ingen vinkel alls. Egentligen ingen målchans alls, men för Törngren räckte det. Han lyckades pricka in pucken som gav 1–1 och som gjorde att HV fick ordentlig tro. 

ARTIKELN HANDLAR OM