Ny NHL-trio klara för VM med Tre Kronor

avBilly Hammer

Foto: TT
Ekman Larsson och Landeskog förstärker.

Tre Kronor har fått gott om förstärkningar från NHL till årets VM-trupp.

Framförallt backsidan har förstärkts med namn som Viktor Hedman, Anton Strålman och John Klingberg.

Nu spetsas truppen ytterligare med tre toppnamn:

Oliver Ekman-Larsson, 26, Gabriel Landeskog, 24, och Carl Söderberg, 31.

Vid den här tiden på året brukar den svenska förbundskaptenen i ishockey bli van med att få höra orden ”nej tack”.

I år är det däremot en annan visa som Rikard Grönborg får höra. Tre nya spelare har nu nämligen tackat ja till VM-spel, vilket innebär att det nu kommer att finnas minst elva svenska NHL-proffs i VM.

En av spelarna som nu förstärker Tre Kronor är Arizonas stjärnback Oliver Ekman Larsson.

Den gamla Leksandsspelaren indikerade redan i februari att var intresserad VM-spel, men för ett tag sedan gick hans mamma bort i cancer och Ekman Larsson avslutade NHL-säsongen i förtid. Efter att ha varit med sin familj ett tag nu tackar han alltså ja till VM.

Gör sitt fjärde VM

Senast 25-åringen var med i VM var 2015 och nu kommer han att göra sin fjärde VM-turnering. Den mest framgångsrika mästerskapet för hans del var 2011 när han var med och tog ett VM-silver. Ekman Larsson gjorde under NHL-säsongen 39 poäng på 79 matcher i ligans näst sämsta lag.

Det enda laget som var sämre var Colorado Avalanche. Där höll två svenskar till i form av Gabriel Landeskog och Carl Söderberg. De båda har nu också gett ett positivt besked när det kommer till VM-spel.

Elva NHL-spelare hittills

Sverige ser nu ut att ha en riktigt stark backuppsättning. Sedan tidigare har Tampa Bay-duon Viktor Hedman och Anton Strålman anslutit tillsammans med John Klingberg och Alexander Edler. Sedan har de fyra Carolina-spelarna tillkommit till VM-laget med Eddie Läck i mål och Elias Lindholm, Victor Rask och Joakim Nordström på forwardssidan.

VM börjar den 5 maj och Sveriges första match är mot Ryssland.

ARTIKELN HANDLAR OM