Backstjärnan skadad – lämnade isen i natt

Foto: Ross D. Franklin / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

Oliver Ekman-Larsson, 26, skadade knäet i mötet med San Jose Sharks.

Senare kom det positiva beskedet att ingenting allvarligt i backstjärnans knä är sönder, enligt klubben.

– Vi hade tur, säger tränaren Rick Tocchet.

Foto: Erik Simander/TT

Oliver Ekman-Larsson, 26, är en av Sveriges största backstjärnor och var bland annat med och tog VM-guld med Tre Kronor i maj.

NHL-stjärnan, som gör sin fjärde säsong i Arizona Coyotes, är sedan länge en vass spets framåt och han svarat för 248 poäng på 494 matcher hittills i NHL. Svensken spelade också mest av alla i laget i fjol.

I natt fanns han med när Coyotes föll på straffar hemma mot San Jose Sharks efter att Tim Heed satt den avgörande straffen och orsakat hemmalagets andra raka förlust.

Kolliderade

Då var olyckan framme.

Ekman-Larsson skadade sig efter en kollision med Mikkel Bödker i början av övertidsperioden och fick hjälpas av isen.

Backen grinade illa, tog sig för sitt vänstra knä och väntas genomgå ytterligare undersökningar under söndagen. Klubben nöjde sig först med att säga att det handlar om en underkroppsskada.

– Det är för tidigt att säga vad det handlar om. Innan han har varit hos läkarna kan vi bara gissa, sa tränaren Rick Tocchet till Coyotes hemsida enligt nhl.com.

Lagkamraten Nick Cousines var orolig.

– Jag hoppas han är okej. Han är vår bästa spelare och vi behöver honom i grundserien.

Senare under söndagen kom beskedet att ingenting i knäet är sönder, enligt klubben, och att Ekman-Larsson nu är uppsatt på ”dag för dag”-skadelistan.

– Vi hade tur den här gången. Han är en viktig kugge i laget så det är skönt att veta att han inte kommer vara borta länge. Det finns ingen anledning att stressa honom, han kommer att spela om han bara kan, säger Rick Tocchet till klubbens hemsida.

Ett desto muntrare besked är att en annan svensk backstjärna, Ottawas Erik Karlsson, 27, är tillbaka på isen efter fotoperationen i juni.

Karlsson gjorde sitt första träningspass med laget under lördagen, men deltog inte i några kontaktövningar.

– Det är positivt, men bara ett andra steg på vägen tillbaka. Det återstår ytterligare ett antal steg innan vi får se honom spela, säger tränaren Guy Boucher till nhl.com.

De första rapporterna efter operationen talade om en rehabiliteringstid på fyra månader för svensken.

NHL-serien drar i gång den 5 oktober.

Så avgörs NHL 2017/18 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM