Kvalspel till SHL

Efter raset: ”Vi känner att vi kan ta Rögle”

Av: 

Eric Persson

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Karlskogas målvaktsdoldis Emil Kruse har klivit fram i kvalet.

22-åringen var på väg att nolla Rögle – men sen kom raset.

– Vi känner att vi kan ta Rögle, säger han.

Emil Kruse är egentligen andremålvakt i BIK Karlskoga, men med kanadensaren Andrew Engelage på skadelistan har den 22-årige värmlänningen tagit chansen.

Han imponerade i kvalet mot AIK och höll tätt i två perioder mot Rögle. I den tredje perioden tvingades Kruse kapitulera fyra gånger innan Rögle satte 5–2 i tom kasse och tillskrevs segern i det första kvalmötet.

”De är inte överlägsna”

Trots raset är Kruse övertygad om att Karlskoga kan besegra Rögle över sju matcher och ta en SHL-biljett.

– Vi är bättre i två perioder, sen gör vi en dålig sista period och där förlorar vi matchen. Vi känner att vi kan ta Rögle, det visste vi innan också. Så som vi spelar i två perioder… De är inte överlägsna. Det får vi försöka ta med oss till nästa match, säger Kruse.

Kruse gjorde flera svettiga räddningar, främst i de två första perioderna. I början av tredje perioden fallerade det mesta.

– Jag vet inte vad som händer. Vi hade pratat om att inte tappa puckar för vi vet att de är bra på kontringar – och det är så de gör sina mål. Vi sätter oss själva i skiten, säger han.

I sitt livs form

I januari 2015 lånades Kruse in till ett målvaktskrisande Brynäs och då fick han göra sin hittills enda SHL-match. I övrigt har han hållit till i mindre klubbar i allsvenskan och division 1 och även den här säsongen har han noterats för ett division 1-framträdande med Arboga.

Just nu är han antagligen i sitt livs form.

– Det känns bra, de här matcherna är roligast att spela. De senaste åren har jag stått bredvid vid den här tiden, jag har bara velat komma in på isen och spela. Jag njuter av varje sekund, säger han.

Andrew Engelage fanns på plats i Ängelholm men var inte med i matchtruppen.

– Jag vet inte riktigt hur det är med honom, han var med och tränade inför matchen. Vi får se hur framtiden blir. Jag får kriga varje träning och match så får vi se. Tränarna bestämmer, säger han.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kvalspel till SHL

BIK Karlskoga

Rögle BK