Brynäs-backen missar två toppmöten

Tränaren rasar: "Straffet är alldeles för stort"

Publicerad 2017-02-22

Brynäs Simon Bertilsson och Luleås Jacob Lagacé

Brynäs Simon Bertilsson och Luleås Jacob Lagacé klarade sig utan utvisning.

Men spelarna anmäldes till Disciplinnämnde och nu kommer straffet.

Två matchers avstängning till Lagacé och tre till Bertilsson.

Brynäs tog sin sjätte raka seger när Örebro besegrades med 6–3.

Simon Bertilsson var med i målprotokollet.

Men efter matchen var det andra rubriker kring Brynäs-backen.

Missar två toppmöten

”När det är två minuter kvar av period 1 så stöter en Örebrospelare pucken förbi Bertilsson som kommer med fart och sätter ut höger knä som träffar Örebrospelaren över hans knä”, skriver SHL på sin hemsida.

Bertilsson får nu tre matchers avstängning och böter på 17 000 kronor, för att agerandet bland annat bedöms som vårdslöst och medför en stor skaderisk. Spelaren kommer att missa Rögle hemma, Växjö borta och HV71 borta.

– Straffet är alldeles för stort. Det känns helt fel att bli avstängd i tre matcher för den grejen. En tvåa är det, men inte mer. Det finns inget uppsåt att skada, säger Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund till Gefle Dagblad.

Böter på 13 000

Även Luleås Jacob Lagacé stängs av. Han fick två matcher och böter på 13 000 kronor. Det innebär att spelaren kommer att missa matcherna mot Djurgården och Karlskrona härnäst.

”När det återstår ca 1.30 av tredje perioden så åker en Växjöspelare med pucken bakom förlängda mållinjen. Jacob Lagacé åker ifatt och spelar mot pucken med klubban och hans vänster arm kommer in framför spelaren och Lagace gör därefter en bensvepning med sitt vänstra ben så Växjöspelaren faller till isen”, skriver SHL på sin hemsida.