Seattle tog meriterande seger mot LA Kings

Publicerad 2022-10-14

NEW YORK. De verkar inte bli några stackars krakar i år, Seattle.

De tog poäng mot Anaheim igår – och följde upp med en meriterande 4-1-seger mot LA Kings i natt.

– Vi är sammansvetsade på ett helt annat sätt i år, säger målskytten Alex Wennberg till Sportbladet.

Följ ämnen
NHL

Premiärsäsongen ifjol blev inte vad expansionslaget Seattle Kraken hade hoppats på – allra minst i skuggan av vad Vegas Golden Knights ställde till med under sin spektakulära jungfruresa några år tidigare.

Men redan nu, lagom till andra försöket, verkar det som att de utvecklat mer slagkraft 

De slarvade visserligen bort en 4-2-ledning och fick bara en poäng med sig mot Anaheim igår, men mot LA i Crypto.Com natt gick de på knock och vann med 4-1.

– Det märks direkt här i inledningen att vi är mer sammansvetsade och spelar bättre ihop, säger Alex Wennberg på telefon från Los Angeles.

– Jag tycker vi spelade riktigt bra även mot Anaheim igår, men slarvade bort det litegrann i tredje. Det var på väg åt samma håll ikväll, men man lär sig av sina misstag och vi vann tack vare en riktig gedigen insats.

Alex Wennberg.

”Wenny” ger stor cred till nyförvärven för säsongen, till exempel landsmannen Andre Burakovsky – som stod för en assist i natt – och dansken Oliver Björkstrand.

– Det vi saknade ifjol var ju riktiga målskyttar och man ser direkt vilken skillnad det blir när sådana killar kommer in. Vi har ju unge rookien Matty Beniers också, och vilken spelare. Han har enorm potential, fortsätter stockholmaren.

– Personligen tycker jag dessutom det är otroligt roligt att ha fått in en ”Burra”. Jag känner honom från juniorlandslaget och andra sammanhang och det är så härligt att ha en person med hans energi och glädje i omklädningsrummet. Jag tror han trivs bra själv också, han har kommit in väldigt bra i gruppen.

Alex stod själv för ett mål mot Kings – precis i slutet av ett powerplay i tredje perioden.

– Jag vet inte hur det gick till, det var lite slumpmässigt att jag fick in pucken mellan benen på honom. Men sådant står inte i statistiken, så jag tar det. Det är skönt att få spräcka nollan direkt.

Adan Larsson nätade han också – i tom kasse i slutet.

Följ ämnen i artikeln