Högström: ”Jag trodde att det var över”

Publicerad:

HOCKEY

Äntligen släppte måltorkan för Marcus Högström.

Efteråt berättade Djurgårdsbacken om en höst fylld av motgångar: 

– I augusti, när grabbarna var på is, var jag hemma och trodde att det var över, berättar han. 

Inför förra säsongen skrev Marcus Högström på ett kontrakt med Calgary Flames, men NHL-drömmen förstördes till stora delar av en ryggskada. Först i slutet av säsongen var den skicklige backen friskförklarad och då var det spel i AHL som gällde.

När han återvände till Djurgården var förväntningarna stora, men Högström har, precis som hela laget, pendlat en hel del under hösten.

Inför matchen mot Brynäs var Högström bland annat mållös efter 22 matcher. 

Då lossnade plötsligt allt.

Högström hade en puck inne redan i första perioden som dömdes bort. Han svarade sedan för två mål på 15 sekunder i mittperioden och gjorde till slut även ett tredje mål när Djurgården vann med 6–0 mot Brynäs.

– Tre mål i SHL har jag aldrig gjort tidigare. Två har jag nog gjort. Med sju minuter kvar sa jag att ”nu jävlar grabbar får ni pegga upp mig för det här läget kommer inte igen”. Så var de snälla och gav mig något extrabyten också så jag fick jaga det där tredje målet, säger Högström med ett brett leende.

Kunde bara träna hälften av gångerna

Efteråt sitt hattrick och storsegern berättade han om en höst som har varit rejält tuff, både mentalt och fysiskt:

– Jag har haft en resa som inte så många vet hur det har varit. I augusti när grabbarna var på is var jag hemma och trodde att det var över. Det är inte så många som vet om det. Det har inte funnits något läge att prata om det och det finns egentligen ingen anledning att prata om det nu, säger Högström

Det han syftar på är en krånglande rygg. 

– Den strulade rejält när jag gick på is. Mer en ovana att inte ha varit på is och när jag gick på is var det som hela kroppen liksom…. ja, den var inte van. Jag blev jag väldigt störd av det i början, jag fick kapa ner och köra hälften av alla andra och knappt det. Klart man tappar i jämförelse med alla andra.

Nu säger Högström att han kan träna och köra för fullt, men ryggproblemen kommer finnas där även i framtiden: 

– Jag kommer alltid ha problem, men nu finns det inget att klaga på. Nu kan jag spela för fullt. Min rygg är lite äldre än vad jag är, men nu funkar det jättebra. Jag kan träna för fullt och köra för fullt. Mitt mål har varit att från jul och framåt vara som bäst när det gäller. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!