Stanley Cup

Nashville illa ute – matchboll för Arizona

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Nashville Predators är illa ute.

De gjorde omstartens hittills bästa match i onsdagens tredje rond mot Arizona men fick i alla fall stryk med 4-1 och kan nu bli utslagna ur slutspelet på fredag kväll.

– Det blir inte lätt, de är väldigt bra, men vi ska försöka avsluta serien nu när vi har chansen, säger Arizonas svenske backveteran Niklas Hjalmarsson till Sportbladet.

Till skillnad från i de tidigare matcherna i veckan inledde svensklaget från Music City med en riktig rivstart under onsdagskvällen, avlossade åtta skott mot mål på några få minuter och hade ett helt koppel chanser att slå hål på Darcy Kuempers nolla.

– Ja, de var väldigt heta i starten och vi hamnade på hälarna litegrann, säger Coyotes-backen Niklas Hjalmarsson när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Men Kuemper räddade oss kvar i matchen där. Han var på tå och när han är det är vi svåra att slå, han hör definitivt till de bästa målvakterna i ligan.

Arvidsson kvitterade

Ja, för några mål blev det inte. Istället lyckades Arizona, som så ofta sådana gånger, skaffa sig ledning i det som var snudd på första anfallet. Niklas Hjalmarsson sköt och Christian Dvorak styrde elegant in pucken bakom Juuse Saros.

– Det var roligt att för en gångs skull få igenom en puck. Nashvilles forwards är extremt bra på att blocka puckarna, det är så de spelar, och mina skott har inte kommit fram tidigare. Men nu gick det, fortsätter ”Hammer”.

Därmed var temat för dagen satt.

Preds pumpade och pumpade, men hade inte nödvändig skärpa i avslutningarna. I andra perioden kvitterade Viktor Arvidsson visserligen med ett lika mäktigt slagskott som igår, men i slutakten stod Coyotes allena för effektiviteten.

När predatorerna låg på som mest snurrade Conor Garland upp Mattias Ekholm så det visslade om det och gav ”hemmalaget” ny ledningen. Taylor Hall ökade på till 3–1 när fyra och en halv minut återstod, efter förarbete av Oliver Ekman-Larsson, och i slutet föste Carl Söderberg in fyran i tom kasse.

– Vi spelade som ett kollektiv och det måste vi göra. Vi har inte riktigt de där toppkedjorna som kan gå in och avgöra matcher, men om vi spelar ihop på det här sättet har vi alltid en bra chans, konstaterar Niklas Hjalmarsson.

”Ska försöka avgöra nu”

Det hjälper också att de har just trefaldige Stanley Cup-mästaren Hjalmarsson – med enorm erfarenhet från stora ögonblick under bältet – att luta sig mot.

– Ja, jo, man hoppas väl att man kan bidra med lite lugn i de här matcherna.

En lärdom han kan dela med sig av från alla eriksgator med Chicago Blackhawks är att man ska försöka avsluta sina serier när man har chansen – och det har ju Coyotes nu. Vinner de nästa match – på fredag, 20.30, svensk tid – slår de ut Nashville och går vidare till åttondelsfinal.

– Det blir inte lätt, de är väldigt bra, men vi ska absolut försöka avgöra nu, slår han fast.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Kom hem och slut cirkeln, Lundqvist

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Stanley Cup

NHL

Nashville Predators

Arizona Coyotes

Viktor Arvidsson

Carl Söderberg

Niklas Hjalmarsson