Flygstrul hotar Leksands premiär

avTomas Ros

Premiären i Leksand skjuts upp.

I värsta fall kommer inte Malmö upp på flera timmar till Dalarna.

– Ena motorn startar inte. Man kan flyga med en motor, men inte starta. Tråkigt att det blivit såhär, säger Malmös general manager Patrik Sylvegård.

Ny preliminär starttid är 18:15–18:30, enligt SHLs vice vd Johan Hemlin.

12:00 skulle Malmö IF landat på Romme Airport för transport till Leksand för premiären mot SHL-nykomlingen.

Nu blir det inte så.

”Jag är ledsen”

En diesel-motor startar inte.

– Laget satt i flyget och vi fick inte klartecken att åka iväg. De kan inte tvångstarta en diesel-motor och nu måste de även byta personal här i Malmö. Vi funderar på att ta oss till Köpenhamn eller försöka hitta ett nytt plan på Sturup. Givetvis är jag ledsen för det här, men inget vi kan råda över, säger Patrik Sylvegård.

Klockan 12:00 och då hade inte Malmö kommit iväg.

– Det tar oss 1:20 i flygtid till Borlänge. Sedan ska vi bussas till Leksand, ca 50 minuter. Vi kommer inte kunna starta matchen 15:15. Tyvärr. Jag vet inte heller när vi kommer fram och om vi kommer fram, säger Sylvegård.

Foto: Patrik Sylvegård
Malmöspelarna i planet som inte kunde lyfta

45 minuter senare kom nya uppgifter.

– Vi har fått tag i ett plan. Men ingen pilot, som jag förstått det. Det är inte som att köra en bil eller buss. Vi får hoppas att vi får tag i någon som kan köra planet. Vi har ingen ny slot-tid, just nu, säger tränaren i Malmö Peter Andersson.

Enligt SHLs vice vd ska matchen spelas.

– Utgångsläget är att matchen ska spelas. Vi kör igång 60 minuter efter att Malmö anlänt till Leksand, så är grundregeln. Visst får vi ha lite känsla också eftersom det är 70 mil mellan städerna., säger Johan Hemlin.

Hur länge kan ni vänta på att matchen ska starta?

– Vi kan vänta länge. Och ska matchen inte spelas så tar vi det beslutet med Ishockeyförbundet. Det finns en bortre gräns, men den återkommer jag om. Vi planerar att starta matchen 3,5 timme efter att Malmös plan lämnat Sturup.

I NHL ska motståndarna vara på plats 24 timmar innan nedsläpp!

– Den regeln har vi inte i Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM