Linköping vann viktiga streckmatchen mot Brynäs

GÄVLE. Viktiga poäng på spel – och Linköping vann streckmatchen mot Brynäs med 3–2.

Stor hjälte: amerikanen Sam Lofquist med de två avslutande målen.

– Jag hoppas Brynäs och Växjö känner att vi jagar dem, för det gör vi…, säger LHC-backen.

Inför matchen skiljde det fem poäng mellan Brynäs och Linköping precis under det nedre slutspelsstrecket. Nu skiljer det fyra poäng sedan Linköping kvitterat i slutminuten och sedan avgjort i förlängningen.

Matchen i stort höll inte någon vidare kvalitet – men den blev högdramatisk.

Greg Scotts mål i mittperioden såg länge ut att bli matchens enda, men med fyra minuter kvar kvitterade Linköping genom Jonas Holös.

Brynäs tog ledningen igen sedan Marcus Björk bombat in 2–1 med 1.31 kvar. Då klev Sam Lofquist in i handlingen. Med 31 sekunder kvar skickade den amerikanske backen in kvitteringen och tog matchen till straffar. Lofquist var inte färdig där, utan avgjorde sedan i förlängningen, snyggt framspelad av Broc Little.

– Avslutningen var som en bergochdalbana, men det är hockey, säger Lofquist, som efter matchen fick vikingahjälmen som går till lagets värdefullaste.

Hans två mål betyder att Linköping fortfarande är med i slutspelsstriden.

– Yes. We fucking coming! Jag hoppas Brynäs och Växjö känner att vi jagar dem, för det gör vi…, säger Lofquist.

Berättar om hemligheten bakom

Sedan berättar Lofquist om anledningen till att Linköping plötsligt är ett av seriens formstarkaste lag:

– För att vara ärlig bestämde vi oss för ett tag sedan att ha roligt när vi spelar och inte oroa oss för någonting. Vi försöker bara hålla oss till systemet men inom det bara spela hockey som vi gjorde på naturisen en gång i tiden och ha kul.

Efter en tuff säsong bestämde sig Linköpingsspelarna gemensamt att det fick vara slut på att åka runt och vara rädd för att förlora:

– Vi bestämde att vi var tvungna att ha kul och det är vad ni har sett. I samband med matchen mot Djurgården (16 januari) sa vi att det kan inte bli så mycket värre, låt oss ha kul på isen i alla fall, säger Lofquist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!