Läcker straff sänkte krislaget Leksand

Av: Erik Karlsson, Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

LEKSAND/STOCKHOLM. Leksand förlorade sjunde raka matchen.

Ett baklängesmål mål efter nio sekunder och en ”Foppa-straff” av Patrik Berglund låg bakom Djurgårdens 4–0-seger.

– Jag hade bestämt mig innan att prova mig på att göra den där dragningen, säger Berglund till Sportbladet om straffdelikatessen.

Leksand visade upp goda tendenser borta mot Luleå senast men fick ändå lämna med noll poäng för sjätte omgången i rad.

Och hemma mot Djurgården blev det uppförsbacke direkt. Man vann tekningen vid nedsläpp men hemmabacken Jonas Ahnelöv spelade ett uppspel rakt i gapet på Patrik Berglund – och sen gick det snabbt. Berglund till Sebastian Strandberg och direkt vidare till jättetalangen Alexander Holtz som smäckte upp pucken i krysset bakom Janne Juvonen.

Leksand öste på i första perioden och skapade flera chanser mot Niklas Svedberg. Men även nästa mål kom från Djurgården när Kalle Östman satte sitt första SHL-mål med ett stenhårt skott.

– Leksand spelade bra, om inte haft Svedberg i kassen kunde det ha varit andra siffror. Tycker vi ska vara tacksamma som kommer härifrån med tre poäng. Svedberg stod verkligen på huvudet, säger Berglund.

I andra perioden speglade matchbilden resultatet mer. Djurgården hade kontroll och utökade ledningen till 3–0 – efter en mycket elegant ”Foppa-straff” av Patrik Berglund.

LÄS VIDARE

”Ser enormt påverkade ut”

– Jag hade bestämt mig innan att prova mig på att göra den där dragningen. Kul att se att den lyckades den här gången, säger Berglund.

Vad kallar du den, är det en Kenta Nilsson eller Peter Forsberg?

– Jag skulle säga en Foppa, det är mer min generation, haha.

Segern var sedan aldrig i fara trots en klart bättre tredje period av Leksand. Niklas Svedberg höll nollan för andra gången och Michael Haga punkterade matchen med 4–0.

– Svedberg är definitivt matchens lirare. Vi gör många bra saker men måste minimera våra misstag för det är för många, Vi ger motståndaren för många bra lägen som vi hjälper till att skapa, säger Patrik Berglund.

Laddar Tabell
Publicerad: