Ishockey

Grahm: ”Bra att han avgår”

Av: 

Hans Abrahamsson

Emil Eiman Roslund

HOCKEY

Tommy Boustedt avgår som generalsekreterare.

Ett beslut som välkomnas av Erika Grahm:

– Ja, jag tror att det kan vara bra att han slutar, säger Damkronornas tidigare lagkapten.

En minst sagt turbulent säsong för Svenska Ishockeyförbundet med Tommy Boustedt i spetsen inleddes med att Damkronorna i augusti gick ut i strejk.

Missnöjda med förhållandena och inte minst attityden från de styrande. 

– Jag ska vara tydlig med att det är mina egna känslor som grundar sig till det mesta. Men jag har ändå varit en del av damhockeyn under lång tid och bakgrunden till strejken var att vi inte ville åka till landslagsamlingarna och då är det något som är fel, säger Erika Grahm.

Hon satt med förhandlingarna för att lösa konflikten och där hade även Tommy Boustedt en tung roll:

– Det var guld och gröna skogar i början, det var ganska lent om man säger så. Nu var jag bara med i en turnering den här säsongen, men det handlar mycket om kulturen och attityden, det är inget synsätt man förändrar över en natt. Det finns nog ingen som missat hur vi tycker, tänker och känner om stödet från de styrande.

Erika Grahm.

Äldre män som gillar herrhockey

Intresset från Tommy Boustedt runt Damkronorna upplever Grahm som svalt: 

– Jag har typ inte sett honom under de tio år jag varit med i landslaget. Nu var han visserligen med vid den senast på turneringen i Tranås, så de kanske tog till sig av den kritik vi kom med. Jag kan ärligt säga att engagemanget från de ytterst ansvariga har varit svalt. Känslan är att vi bara har varit en bit i spelet, precis som med pojk- och ungdomslandslagen, säger Grahm och fortsätter: 

– Det har varit mycket fokus på juniorlandslagen och Tre Kronor, men det är så själva hockeyvärlden ser ut. Ska man generalisera är det många äldre män som gillar att följa herr- och juniorhockeyn. 

Hur ser du på hans beslut att avgå?

– Spontant tror jag det kan vara bra. Säga vad man vill så har han varit en stor del i att svensk hockey har varit framgångsrikt, men det kan vara bra med något nytt. 

På vilket sätt?

– Omvärlden förändras, precis som organisationer och arbetssätt. Tror det blir nyttigt för Ishockeyförbundet att få in nya öron och ögon. Det är dags att börja förändra och jobba på andra sätt, säger Erika Grahm.

Något som damkronorkollegan och Luleåbacken Johanna Fällman håller med om.

– Det har behövts förändring och ny luft. Det kan förhoppningsvis efter den här perioden komma in någon med lite nytänkande, säger Johanna Fällman.

Vad vill du ha för slags efterträdare?

– Jag vill ha en med lite ... hur fasen ska jag uttrycka mig ... en som har mer inkludering. Det har tidigare känts sådär. Modernt tänk, vill jag ha. För vi har inte alltid känt oss uppskattade.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Ishockey

LÄS VIDARE

Dokument: Månaderna som skakade förbundet

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

Ishockeyförbundet

Erika Grahm

Damkronorna

Tommy Boustedt