SHL-forwarden klar för AIK

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Nicklas Heinerö.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Nicklas Heinerö.

AIK:s satsning fortsätter.

Nu kan Sportbladet avslöja att Nicklas Heinerö, 28, är klar för klubben. 

AIK hade en minst sagt tuff säsong och slutade sist i allsvenskan, men behövde inte kvala då coronakaoset ställde in säsongen. Efter satsningen mot SHL för två år sedan gick Solnaklubben in i allsvenskan med en liten spelarbudget och ett oerfaret lag. Inte blev det bättre av att två tränare, Jussi Salo och Bobo Simensen, fick sparken under säsongen.Roger Melin blev klubbens tredje tränare under samma säsong då han tog över efter Simensen.

Men nu vill AIK göra en nystart och har med hjälp av några tunga sponsorer fått till en en betydligt generösare spelarbudget. Tidigare i dag gick klubben ut med att hela 18 spelare lämnar klubben. De flesta har inte fått något nytt kontrakt till kommande säsong. Filip Windlert, Simon Fernholm och Anton Holm uppges däremot vara klara för en återkomst.

Dessutom har klubben anställt Oskarshamns tidigare tränare Håkan Åhlund, som tog upp klubben i SHL men fick sparken i januari. Och en spelare som Åhlund har bra koll på kommer han nu att återförenas med. 

Nämligen Nicklas Henierö.

Enligt Sportbladets uppgifter är den AIK-fostrade forwarden klar för en återkomst. Den högerfattade forwarden sköt 13 mål och totalt 27 poäng säsongen när Oskarshamn gick upp i SHL. Den gångna säsongen producerade han tio poäng på 41 matcher.  

Publicerad: