Från mardröm till dröm för Robin Kovacs i debuten

ÖREBRO/STOCKHOLM. Han fick en mardrömsstart i debuten i sin nya klubb – mot sin förra klubb.

Men i slutändan skulle det bli Robin Kovacs och hans Örebro som fick fira.

– Det var mycket känslor, säger Kovacs efter att hans två assist bidragit till Örebros vändning från 0–2 till 3–2 mot Luleå.

Nej, det var nog inte den inledning Robin Kovacs ville ha. I sin uppmärksammade debutmatch mot förra klubben Luleå var han inne på isen när Luleå gjorde mål efter 27 sekunder genom Petter Emanuelsson.

Och värre blev det.

Tio minuter senare stod Kovacs för en felpass i försvarszon som föranledde Einar Emanuelssons 2–0-mål.

– Jag fick en ganska tuff start, men det gäller att bara släppa och gå vidare inför nästa byte, säger Kovacs.

Han medger att det ändå var ganska mycket nerver i inledningen av den uppmärksammade debuten.

– Hela förstaperioden tycker jag att jag var spänd. Mycket känslor. Men i andra och tredje kunde jag släppa lös lite.

Matchstraff för Irving

Och även om marginalerna såg ut att vara på fel sida för Robin Kovacs och hans Örebro även i den andra perioden (både bortdömt mål för målvaktsinterference och matchstraff för Aaron Irving) så skulle hemmapubliken få fira till slut.

I period tre satte Marcus Weinstock 1–2 och bara någon minut senare presenterade Robin Kovacs sig på rätt sätt. Med en fin passning från ena sidan till den andra gav han Shane Harper öppet mål varpå han sköt in kvitteringspucken i powerplay.

0–2 hade blivit 2–2.

– Jag fick ganska bra yta i powerplay. Kunde kliva ner, såg Harper ren vid bortre. Försökte få över den och skönt att den gick förbi, säger Kovacs om kvitteringsassisten.

Det skulle också bli 3–2, återigen med Kovacs i poängprotokollet.

Med en andraassist låg den (nyblivne) Örebrospelaren bakom Ryan Stoas mål som fullbordade vändningen med prick fem minuter kvar.

Om hoten: ”Jättetråkigt”

En skön första match, till slut, för Kovacs i Örebrodebuten med andra ord.

– Jag kan bättre. Men lite fler träningar i kroppen så kommer det bli bra, säger 23-åringen, som enbart hunnit träna två gånger med laget, om sin egen insats.

Varit enkelt att komma in i laget?

– Absolut, de har tagit emot mig riktigt bra. Stöttat och hjälpt mig hela dagen i dag då de visste att det skulle bli en ganska tuff match för mig.

Samtidigt har Kovacs även haft det tufft utanför det hockeyrelaterade efter den uppmärksammade flytten. Sportbladet skrev tidigare i dag (torsdag) om de hot som den förre Luleåspelaren fått från arga fans efter övergången.

– Jättetråkigt, absolut. Men det är inget jag kan påverka. Om de vill hota mig får de göra det, men det är inget jag bryr mig om.

Har du polisanmält?

– Nej, det har jag inte tyckt varit nödvändigt.

”Tror absolut vi kan gå långt”

Oavsett hot, mentala utmaningar och alla känslor som funnits i samband med övergången så kan Robin Kovacs och hans Örebro efter dagens seger konstatera att de är ny tvåa i SHL-tabellen.

Läge att räkna in Örebro i SM-guldstriden på allvar med andra ord?

– Vi måste ta match för match. Göra det vi kan. Men jag tror absolut att om vi fortsätter att vara det lag som vi visade i dag tror jag absolut vi kan gå långt, säger Örebrospelaren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!