Mardrömsstart för ”PW” och Oskarshamn

IK Oskarshamn gjorde sin första ishockeymatch som ett SHL-lag.

Den slutade med förlust mot lokala rivalen och hockeyettanlaget Nybro.

Bland annat efter en rejäl miss av nye målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.

Det var i mitten av den andra perioden som olyckan var framme för den förre Tre Kronor-burväktaren, som återvänt till SHL inför den stundande säsongen efter spel i tyska Düsseldorf.

Pettersson-Wentzel gick, till synes ostörd, ut bakom egen kasse för att fördela puck. Han fördelade dock pucken rakt på en påpasslig Nybrospelare som smugit sig in i passningsvinkeln som målvakten sökte.

Fredrik Strömgren, Nybrospelaren i fråga, kunde därefter enkelt åka in framför ett öppet mål och peta in det som var en 3–2-puck – i en försäsongspremiär där IK Oskarshamn visade att mycket jobb återstår under sensommaren inför debutåret i SHL.

Vann efter tre ispass

Kanske framförallt försvarsmässigt.

Både 2–1 målet tidigare i andraperioden samt 4–2-målet i period tre föranleddes av slarvigt defensivt arbete av det SHL-uppflyttade laget.

Och 4–2 blev det för hockeyettanlaget Nybro hemma i Liljas arena. Detta efter blott tre ispass efter sommaren enligt Barometern.

För IK Oskarshamn var det inget av sommarens nyförvärv som levererade poängen. I stället var det Robin Söderqvist och Joakim Thelin (med assistpoäng vid varandras mål dessutom) som stod för de två premiärmålen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!