Slog med klubban mot domaren – fick matchstraff

Tuva Kandell
Tuva Kandell

Leksands Tuva Kandell ilsknade till och högg med klubban i luften mot en assisterande domare i SDHL-mötet med HV71

Nu får den 17-åriga backen matchstraff för förseelsen.

– Man ska låta domarna vara ifred, så är det bara, säger Leksandstränaren Mathias Olsson till Sportbladet.

Leksand har inlett säsongen i SDHL med tre förluster, varav den senaste kom mot HV71 under lördagen. Då vann HV71 med 6–3 på hemmais efter att ha omvandlat ett likaläge om 1–1 till 5–1-ledning i den andra perioden.

– Det är tröttsamt. Vi har tre matcher och tre förluster trots tre fantastiska första perioder. Men sedan är det som att man är nöjd. Och går ut och gör egna saker vi inte kommit överens om, säger Leksandstränaren Mathias Olsson till Sportbladet.

Nästa möte för leksingarna lär inte bli lättare. Då saknas nämligen backtalangen Tuva Kandell efter att hon tilldömts en matchstraff efter en situation i den andra perioden. HV71 fick ett friläge – varpå Kandell ilsknade till och gjorde ett utfall med klubban mot den assisterande domaren som befann sig intill henne.

– Det är så domaren upplevde det och det respekterar vi. Man ska låta domarna vara ifred, så är det bara.

”Det är hårt”

Däremot blev det en miss i bedömningen i samband med situationen, uppger Olsson. Kandell utvisades också felaktigt i fem minuter, vilket gav HV71 powerplay.

– Hon ska få ett personligt straff, men sedan får vi också spela fyra mot fem. Det blev en miss och det är klart att det kan bli fel, men det är hårt, säger han.

Även hennes klubbkamrat Tereza Vanisova riskerar matchstraff efter checking to the head i sista perioden. Det ska disciplinnämnden utreda.

– Hon försökte slita sig loss i en situation och då åkte klubban upp i den andra spelarens ansikte.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!