Djurgårdens ursäkt till Linus Videll

Linus Videll anmälde Djurgården för kränkande särbehandling.

Nu är utredningen klar – och klubben ber om ursäkt.

”Det jag har att säga just nu är att utredningen kunde fastslå att jag blev kränkt och utsatt för psykisk ohälsa”, skriver Videll till Sportbladet.

Följ ämnen i artikeln

Turerna har varit många kring Linus Videll i Djurgården den senaste tiden.

36-åringen anmälde sin egen klubb efter att ha känt sig utsatt för kränkande särbehandling av tidigare tränaren Barry Smith och sportchefen Joakim Eriksson, varpå Djurgården tillsatte en extern utredning för att bringa klarhet i vad som hade hänt.

Nu är den klar.

”Inte avsiktligt”

I ett uttalande skriver klubben att utredningen ”bekräftar att spelaren mått dåligt till följd av kommunikationen och processen som omgärdat utnämningen av lagkaptener”, men att ledarna ”inte avsiktligt nedvärderat eller förolämpat spelaren”.

”Handlingen i sig anses berättigad, och förenlig med arbetsledningsrätten där arbetsgivaren ansvarar för att leda och fördela arbetet”, skriver Djurgården.

”Vi beklagar”

Även om utredningen slår fast att klubben som arbetsgivare ”inte kan klandras” och att det inte handlar om någon ”medveten kränkande särbehandling”‚ ber Djurgården ändå om ursäkt.

”Vi beklagar den uppkomna situationen och att den har påverkat spelarens välmående. Vår ambition är att vara en arbetsplats som präglas av glädje, respekt och delaktighet”, skriver de.

När Sportbladet når Videll själv är han fåordig:

”Det jag har att säga just nu är att utredningen kunde fastslå att jag blev kränkt och utsatt för psykisk ohälsa”, skriver han.

”Jag har tränat med laget de senaste tre dagarna. Och även i förra veckan. Jag missade måndag och tisdag då jag var förkyld”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!