Colorado körde över Nashville i fyra raka

Publicerad 2022-05-10

NEW YORK. Colorado Avalanche är, först av alla, klara för andra Stanley Cup-omgången.

De fullbordade sin ”sweep” mot Nashville med en 5-3-seger i natt.

– Men det blir absolut inget firande, vi äter en middag och börjar sedan omedelbart ladda för de svåra matcher som väntar, säger målskytten Andre Burakovsky till Sportbladet.

Det var egentligen aldrig något snack om hur serien mellan Colorado Avalanche och Nashville Predators skulle sluta.

Predators slet och kämpade men utan skadade förstemålisen Juuse Saros hade de inte mycket till chans och blev mycket riktigt utslagna i fyra raka.

Allt tog slut med Avs 5–3-seger i Bridgestone Arena i natt.

– Jag tycker att vi var bättre i de flesta matcherna. Det blev ju övertid i andra ronden i Denver, men även då hade vi övertag, säger Andre Burakovsky på telefon från segermiddagen i Music City.

– Ikväll gjorde de dock en riktigt bra match, det var en sekvens i tredje när jag kände mig lite orolig och det är väldigt skönt att vi kunde ta även den här matchen och nu får några dagars vila innan nästa omgång.

Andre Burakovsky

Något firande tänker favoriterna från Klippiga bergen inte ägna sig åt. De inledde även fjolårets slutspel med en ”sweep” och sedan blev det tvärstopp i omgången därpå i alla fall.

– Nej, det blir absolut inget firande. Vi äter den här middagen och sedan börjar vi fokusera på nästa runda, fortsätter ”Burra”.

– Vi kommer att få möta antingen Minnesota eller St. Louis och det är båda väldigt svåra lag att spela mot. Vi behöver ladda batterierna inför den uppgiften.

Den 27-årige skåningen gjorde sitt första mål i årets slutspel i början av nattens match, men det var det inledningsvis bara han som såg för pucken gick rakt genom nätet.

– Ja, det blev en lite konstig situation där. Jag var säker på att pucken gick in men domarna signalerade aldrig för mål så jag fick backchecka i stället för att jubla, berättar han.

– Desto skönare var det när de kontrollerade och till sist dömde mål.

Andre svarade också för två assist.