Här är Tre Kronors trupp till Beijer Hockey Games

avJacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre Kronor ska slipa på de sista förberedelserna inför VM.

Då får Djurgårdens stortalang Emil Bemström debutera i seniorsammanhang.

– Jag tycker han var en av spelarna som stod ut i JVM, säger Rikard Grönborg.

De tidigare fyrnationsturneringarna har bjudit på många överraskningar i de blågula färgerna.

Det blir samma visa när det är dags för Beijer Hockey Games i Stockholm.

Precis som Sportbladet kunde avslöja igår är Emil Djuse en av truppens överraskningar.

– Han har gjort en rolig resa uppe i Skellefteå. Jag tycker att han lyser på matcherna. Han flyttar sig bra, är följsam och är ett hot på isen. Han var en av de ledande spelarna när vi tog silver i JVM så det ska bli kul att få återknyta bekantskapen med Emil, säger Rikard Grönborg i TT:s sändning.

Två omskrivna debutanter

Två andra ögonbrynshöjare är Emil Bemström, Djurgården, och Emil Sylvegård, Malmö – som båda får chansen för första gången i seniorsammanhang.

Den förstnämnda är målkung i SHL med 17 baljor på kontot och har figurerat i samband med positiva rubriker under vintern bortsett från JVM-fiaskot mot Schweiz. Något av motsatsen är det för Emil Sylvegård – som gjort en stark säsong för Malmö spelmässigt – men i stället uppmärksammats för avstängningar, ”trash talk” i arenakatakomberna och märkliga åskådaraktiviteter.

– Han var en av spelarna som verkligen stod ut i JVM-laget och tycker att han står i SHL också, säger Rikard Grönborg om Bemström.

– Ska stöka till det lite här med Emil. Han har en internationell spelartyp. En spelare man älskar att ha i sitt lag men är obekväm att spela mot, säger samme Grönborg om Sylvegård.

Namnen Larsson får chansen igen

Båda tar alltså plats i truppen till hemmaturneringen – och ytterligare en Emil – med efternamnet Larsson och, Luleå som klubbadress – får chansen i Tre Kronor igen efter förra turneringens succé.

Isac Lundeström, som nyligen återvänt från NHL-spel med Anaheim till SHL-spel med Luleå, är också med i truppen.

– En grym talang. Vi tycker att det är en sådan talang att det är en självklarhet att han ska få vara med vara med och och få känna på internationell hockey, säger Grönborg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor

Ishockey