Fortsatte spela – och kollapsade på bänken

HOCKEY

Lagkamraterna tvingades bära ut Kudroc

KHL-laget Avangard Omsks träningsmatch mot Niznekamsk i Kazakstan bröts sedan Kristian Kudroc förlorat medvetandet på bänken.

33-åringen, med förflutet i fyra svenska klubbar, fick sedan bäras ut av chockade lagkamrater.

”Kristian Kudroc återfick medvetandet och har talat med sin fru i telefon. Hans liv är inte hotat”, meddelar klubben via Twitter.

Det var i början av den andra perioden som Kristian Kudroc fick en smäll mot huvudet från motspelaren Jaroslav Alshevskij, skriver tvnoviny.sk. 33-åringen såg ändå ut att vara okej och fortsatte spela innan han för egen maskin åkte ut till bänken.

Förlorade medvetandet

Väl i båset kollapsade sedan slovaken inför chockade lagkamrater som snabbt stoppade spelet. De tvingades sedan hjälpas åt att bära ut den medvetslöse Kudroc till omklädningsrummet.

Enligt arenans chefsläkare återfick Kudroc senare medvetandet och kunde både tala och svara på frågor innan han fördes till sjukhus i Astana. Där kommer 33-åringen att bli liggande i omkring tio dagar under observation, då hans hälsa inte tillåter en flygning.

Spelat för Brynäs och Frölunda

Slovakens klubb Avangard Omsk bekräftar via Twitter att backens liv inte är i fara.

”Officiell information: Kristian Kudroc återfick medvetandet och har talat med sin fru i telefon. Hans liv är inte hotat”.

Den 201 centimeter långe Kudroc spelade i SHL för Södertälje, Brynäs och Frölunda samt i allsvenskan för Hammarby under åren 2004-2010.

Se klipp på händelsen här (extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL