”Cred till 'Monstret' och Jocke var grym”

HOCKEY

Svenskarna glänste när Detroit vände och vann

NEW YORK. Trots att lagkaptenen Henrik Zetterberg alltjämt saknas fortsätter Detroit Red Wings övertyga.

I går kväll avslutade de säsongens längsta bortaresa med en tung vändning mot tabellettan Nashville.

– Spelet var väl lite si och så emellanåt, men det är starkt att vi kommer tillbaka och vänder, säger Niklas Kronwall till Sportbladet efter 4-3-segern.

Foto: ”Monstret” imponerade.

Red Wings har spelat bra under hela den sex matcher långa roadtrip som inleddes i Chicago för tio dagar sedan – och den avslutades alltså i samma stil i Nashville under lördagskvällen.

Gästerna tappade visserligen en 2-0-ledning i andra perioden och låg under med 3-2 inför sista, men sista 20 iscensatte de en tung forcering, vände tillbaka och vann med 4-3.

– Ja, det var ett bra sätt att få avsluta den här långa trippen på. Spelet var väl lite si och så emellanåt, men det är starkt att vi kommer tillbaka och vänder, säger Niklas Kronwall när vi talar med honom efteråt.

– Sedan måste vi ge ”Monstret” (Jonas Gustavsson) cred också. Han var riktigt bra i kassen idag.

”Jocke är ofta grym”

En annan svensk som utmärkte sig var Joakim Andersson. Han slog rena rama drömpassningen när Brendan Smith gjorde 1-0 och imponerade även i övrigt.

– Ja, Jocke var grym. Och det är han ofta. Han syns kanske inte alltid lika mycket som idag, men han gör alltid de små grejorna rätt och betyder mycket för oss, fortsätter Kronwall.

Som inte var så dum själv heller. Han hade assist på båda de avgörande målen i tredje perioden.

– Det var andrapass och andra gången gav jag pucken till Pavel Datsyuk. Då brukar det gå bra. Vi säger alltid det i laget, ge pucken till Pavel. Då löser sig allt.

Nu väntar en två matcher hemma i Joe Louis Arena till veckan och då lär Henrik Zetterberg, som varit borta sedan han fick en smäll i huvudet mot Dallas förra lördagen, vara tillbaka.

– Ja, vi hoppas det. Han var på is idag igen och förhoppningsvis är han snart helt återställd, säger ”Kronner”.

ARTIKELN HANDLAR OM