SHL-meriterad målvakt till hockeyettan

avMoa Bjurner

HOCKEY

Målvakten Andreas Andersson har skrivit på för Hockeyettan-laget Åker/Strängnäs. Han värvas för att hjälpa laget till Allettan.

 – Vi har inte jobbat tillräckligt bra i defensiven så vi hoppas de kommer kriga lite mer, att det ger en injektion, säger team managern Ulf Eriksson.

Andreas Andersson, 35, senast i Södertälje förstärker Åker/Strängnäs i deras sista matcher för att öka chansen att ta plats i allettan.

Redan i kvällens match mot Hammarby kommer han finnas tillgänglig för spel.

– Han har tränat kontinuerligt med HV 71 enligt mina uppgifter. Han är matchklar och kan starta om vi önskar det, säger Åker/Strängnäs team manager Ulf Eriksson.

"Ska stoppa puckarna"

Andreas Andersson har två SHL-klubbar på sitt cv, just HV 71 och Linköping. Med HV 71 har han tagit två SM-guld.

Till Åker/Strängnäs kommer han för att säkra upp bakåt och hjälpa laget att få spela i Allettan.

– Han ska tillföra stabilitet i försvaret, ge backar och alla andra en push framåt. Framför allt ska han stoppa puckarna, men det är hela laget som ska jobba, inte bara han, säger Eriksson.

Åker/Strängnäs ligger just nu på en femte plats i HockeyEttan Östra och är med den placeringen precis utanför fortsättningsserien. Laget har släppt in näst flest mål i serien och vill därför säkra upp defensiven med sin värvning.

– Vi har släppt in för mycket mål. Vi har gjort 71 mål framåt och släppt in 72. Något är inte som vi har tänkt oss. Sen kan man inte lasta en målvakt för allt, även om det är han som får skiten eftersom han står längst bak. Vi har inte jobbat tillräckligt bra i defensiven så vi hoppas de kommer kriga lite mer, att det ger en injektion, säger team managern Ulf Eriksson.