Kärpät bryter med Hedström

HOCKEY

"Döttrarna Tilly och Lovis är viktigast för mig"

Sparkad från CSKA Moskva 2009, ratad i Luleå ifjol och nu är det färdigspelat för finska Kärpät.

Hockeylivet leker inte direkt för Jonathan Hedström, 33.

Anledningen till det senaste klubbytet? Familjeskäl.

– Det har varit tung att vara borta från barnen, säger Hedström till Norran.

Foto: Hedström.

För två säsonger sedan lämnade Hedström Timrå, där han inte alls hade infriat förväntningarna, för spel i CSKA Moskva och KHL. Efter bara ett mål på 31 matcher tröttnade ryssarna på den svenske forwarden och bröt kontraktet.

Hedström återvände till Sverige och den här gången Luleå men efter en säsong förstörd av skador och en svampinfektion i magen ville Luleå inte förlänga hans kontrakt.

”Längtade till familjen”

I stället bar flyttlasset i väg till finska Kärpät där Hedström stått för två mål och fyra assist på sina 18 matcher den här säsongen. Precis som tidigare har han varit skadedrabbad och i dag meddelade klubben att man bryter med svensken. Båda parterna hänvisar till att kontraktet bryts av personliga skäl.

– Det har varit tung att vara borta från barnen. Jag känner att döttrarna Tilly och Lovis är viktigast för mig. Nu när dom blivit lite större känns det ändå tyngre att lämna dem för långa perioder, säger Hedström till Norran.

Hedström väntas nu återvända till Sverige och han har inte gjort klart med någon ny klubb.

Innan Hedström drog till Finland var det aktuellt med division I-klubben Asplöven. Men enligt Hedström själv har han inte hört något därifrån ännu.

– Jag har ingen ny klubb klar. Men självklart hoppas jag kunna spela hockey åtminstone någon säsong till. Sedan får vi se vilken nivå det blir på.