Hedberg: Chris Chelios tog in testcykeln i bastun – respekt!

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Karln ser ut som en greyhound

Vem är världens bästa hockeyspelare? Crosby, Ovechkin, Sedin, Lidström ja, vi har alla våra favoriter.

Personligen så fick jag den här säsongen chansen att spela med en av de hockeyspelare som jag har haft störst respekt för de senaste 15 åren. Chris Chelios.

När man pratar om talang så tänker de flesta på vem som har fin klubbteknik, skridskoåkning eller spelsinne. Jag håller givetvis med i detta men det finns en talang som man sällan nämner och det är talangen att vara beredd att offra vad som helst för att lyckas, att ha viljan att jobba hårt.

Jag har en sån enorm respekt för de spelare som lyckas hålla sig på toppen under en lång tid.

Karln ser ut som en greyhound

Ryktet sa att Chelios, 48 år, drog in testcykeln i bastun och körde, precis som att det inte var jobbigt nog att sitta i ett gym med luftkonditionering och cykla?

En av de första frågorna jag ställde till honom var om detta verkligen var sant och jo, det var det. 20 minuter i bastun, ner i kallbad, 20 minuter i bastun, kallbad, 20 minuter i bastun och ett sista kallbad var ett vanligt program för honom fick jag veta.

En timmes testcykel i 90 graders värme? Kan det vara bra? Ja, tydligen.

Karln ser ut som en greyhound och vem kan ifrågasätta någon som spelade OS i Sarejevo-84 och fortfarande var bra nog att spela i NHL 2010!

Respekt!

Anledningen till att jag skriver det här är att jag precis sett Mark Recchi, 42 år, fixat så att Boston tar en 2–1 ledning i serien mot Buffalo.

Genom en grym offensiv tackling vinner han pucken och passar till en fristående Bergeron som med ett distinkt avslut avgör en mycket tät och bra match.

Du spelar inte i NHL vid 42 års ålder om du inte har en talang att vilja offra och jobba hårt varje dag.

Sådana karaktärsspelare är guld värda.

Det här Stanley Cup-slutspelet känns helt plötsligt väldigt ovisst, jag trodde inte att Colorado skulle leda mot ett favorittippat San Jose.

Alla serier är jämna och väldigt ovissa. Jag tror att det som kommer att fälla avgörandet i vanlig ordning är målvaktsspelet. Två jämna lag i en sjumatchers serie, hetaste målvakten avgör.

Valet av Niklas Eriksson och Christer Olsson att styra skutan i Leksands IF känns personligen som ett mycket bra val. Två lugna och sansade människor med stort ishockeykunnade.

Jag hoppas bara att supportrar och sponsorer förstår att det är dags att dra i handbromsen.

Hoppas att AIK har resurserna

Det var på ett sätt bra att det inte blev någon Elitserie i år. Laget var helt enkelt inte moget för det. Det var exakt samma sak för AIK förra året, nu fick stommen av laget ett år på sig att växa in i kostymen och jag tror och hoppas att AIK har resurserna för att bli ett stabilt Elitserielag.

Vilket år för Stockholm ifall Djurgården tar ett SM-guld!

Det kan inte vara annat än bra för svensk hockey med dessa folkkära klubbar i heta derbyn.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN