SHL Svenska hockeyligan

Det är upp till bevis för Markström

Av: 

Tomas Ros

HOCKEY

Är Jacob Markström en vinnare?

Nu är det upp till bevis för Brynäs supertalang.

Åker Brynäs ut mot Djurgården i kvartsfinalen är Markströms facit i Sverige nattsvart.

Jag minns debaclet i finalen av JVM 2008 och den missade finalplatsen i JVM 2009 när Markström gjorde mer eller mindre fiasko.

Och jag minns när Jacob Markström petades i slutspelet för ett år sedan.

Och visst ja – jag minns Jacob Markströms succé mot allsvenska lag i kvalserien för två år sedan, men i min värld spelar den ingen roll.

Det är slutspel som räknas och det är i slutspel som hjältar skapas. Det är nu Jacob Markström ska göra en Johan Holmqvist från år 1999 och ta Brynäs vidare i slutspelet.

Guld-Honken 1999 ska bli Guld-Markan 2010.

Men jag tror inte att Markström lyckas.

Han kommer få svårt att fokusera och hålla nerverna i styr och aggressionerna borta när Djurgårdens spelare som Christian Eklund, Jimmie Ölvestad och Marcus Nilson kommer vara i målvaktens ansikte.

Vinner Brynäs är det tack vare Markström

Det behövs rutin i slutspelet och det har inte Markström. Det har visserligen inte Djurgårdens målvakter heller, men där är den positionen inte lika utsatt och det är inte Djurgårdens målvakter som ska vinna mot Brynäs. Det är laget som vinner mot Brynäs.

Men vinner Brynäs så är det tack vare Markström – utan tvekan. Jag vet att Djurgården valde Brynäs bland annat på grund av Jacob Markström och att Markström inte­ bevisat någonting vid sidan om elitserien.

Brynäs gör givetvis allt de kan för att skydda sin supertalang och de kommer backa upp honom till 100 procent under slutspelet. Men man gör det på fel sätt.

Bland annat lämnar inte Brynäs ut Markströms telefonnummer till media eller sponsorer. Det är den enda spelaren i hela elitserien som har den förmånen att ha skyddat nummer och näst intill dold identitet.

Men det gör det bara värre för Markström.

Matchen på torsdag blir otroligt viktig. Blir det seger för Brynäs kan de ta serien till sju matcher. Men vinner Djurgården, Markström släpper in fler än tre mål – då dör serien snart.

Och frågetecknen runt Markström blir allt fler.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan