Miljonregn – i bonusar

HOCKEY

Liv för drömlön i KHL

Sportbladet kan avslöja drömkontraktet som väntar för Stefan Liv, 29.

En årslön på fem miljoner kronor – efter skatt.

Och chans till ytterligare flera miljoner kronor i bonus.

Foto: Stefan Liv fick skadade sig redan på uppvärmningen.

HV 71 blir av med ännu en guldhjälte. Sedan tidigare har David Petrasek och Björn Melin lämnat svenska mästarna för spel i Ryssland och nu är även Stefan Liv klar för spel i KHL.

Målvaktsstjärnan – som tagit tre SM-guld med HV71 (2004, 2008 och 2010) – har bestämt sig för att flytta till Sibir Novosibirsk.

”Spännande för mig”

Klubben gick i går ut på sin hemsida och skrev att övergången är klar.

– De har scoutat mig sedan i julas och har gett ett gott intryck. Det här blir en spännande utmaning för mig, säger Stefan Liv till Sportbladet.

Stefan Liv har spelat i HV?71 sedan 1995 med undantag av ett försök att slå sig in Detroit säsongen 2006–2007. Men Liv nådde bara till farmarlaget Grand Rapids Griffins.

Nu gör han ett nytt försök utomlands – i den penningstarka ryska ligan. Liv kommer, enligt uppgifter till Sportbladet, att få en årslön på cirka fem miljoner kronor – efter skatt.

Slog slutspelsrekord

Sportbladet kan även avslöja att ettårskontraktet innehåller väl tilltagna bonusar. Liv – som under slutspelet slog Henrik Lundqvists rekord i antal hållna nollor – får till exempel 5 000 dollar (drygt 40 000 kronor) för varje gång han håller nollan.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71