Murray: Har varit i värre situationer än så här

HOCKEY

Svenske backbjässen tror på mirakel mot Chicago

CHICAGO. Philadelphia kunde skriva historia.

Då kan San Jose också göra det, tror Douglas Murray.

– Vi har varit i värre situationer än så här och jag vet vad som kan hända när det här laget blir hett, säger han till Sportbladet efter den hjärtskärande sudden death-förlust som innebär att Sharks nu är nere i brygga.

De gjorde matchens första lag, de spelade bra och de hade åtskilliga lägen att avgöra – bland annat i sex numerära överlägen.

Men San Jose nådde aldrig längre än till oavgjort i United Center i natt – och under övertidsperioden fick de se Dustin Byfuglien skjuta Chicago till 3-0-överläge i konferensfinalserien.

”Väldigt surt”

– Det känns självklart väldigt surt, säger en lågmäld Douglas Murray när vi talar med honom efter en förlust som blev bittert faktum när han själv fanns på isen.

– Men vi har satt oss i den här knipan själva. Vi var helt enkelt inte tillräckligt bra i de första matcherna på hemmaplan.

Den hårdföre stockholmaren gör dock klart att hoppet är långt ifrån ute – trots att bara tre lag i historien lyckats vända 0-3-underlägen i Stanley Cup-slutspelet.

”Ingen viker ner sig”

– Den här gruppen har varit igenom svårare situationer. Vi kommer inte att sluta. Ingen i vårt lag viker ner sig för det här, säger han.

– Kunde Philadelphia vända mot Boston kan vi vända mot Chicago också. Det finns så mycket kvalitet hos oss och jag vet vad som kan hända när det här laget blir hett. Det gäller bara att vi ser till att spela bra hela matcherna istället för bara i tredjeperioderna.

På söndag kväll, svensk tid, spelas ödesmatchen.

Då måste San Jose vinna – annars blir det ”svepta” av Chicago.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL