Tvingades fly efter segern

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Fansen stormade båset och attackerade Rögles tränare – skandalscener när AIK föll

1 av 3
1 Huliganen lyckas ta sig in i båset...

Här stormar huliganerna Rögles bås och attackerar ledartrion.

Säkerhetspersonalen på Hovet kände till hotet men valde att inte ingripa.

– Att man inte gör nåt åt det redan där och stoppar det är märkligt, säger Rögletränaren Pelle Svensson.

Röglespelarna hann knappt jubla över segern innan huliganerna tog sig ned från läktaren. En av huliganerna kom förbi ­säkerhetsvakterna och ända in i Rögles bås. Där attackerade han tre av Rögle­ledarna innan vakterna kunde släpa bort honom.

– Jag var på väg därifrån. Sedan kom han, säger målvaktstränaren Magnus Wennström till Sportbladet.

Varnades

Redan i mitten av sista perioden, när AIK ledde med 2–1, närmade sig huliganerna Röglebåset. I slutet av matchen kastade delar av publiken sedan in saker ­både på isen och i spelarbåset.

Samtidigt varnades Rögle för att det kunde bli en attack. Och om något skulle hända skulle både ledare och spelare ta sig ut på isen:

– Att man inte gör nåt åt det redan där och stoppar det är märkligt tycker jag. Det syntes ju tydligt, de kröp närmare och närmare. Efter tio minuter i sista stod ett helt gäng där bakom, säger Pelle Svensson och fortsätter:

– De stod ju precis bakom. Det var ganska uppenbart att de inte stod där för att vi skulle bli bjudna på kakor och kaffe. Det är klart det är obehagligt, de kommer ju inte fram för att gratulera en till vinsten, ­säger.

Huliganstormningen startade när Daniel Rahimi avgjorde matchen med ett skott från blålinjen. Den ovane målskytten, det var hans andra mål för säsongen, firade sedan målet med att hyscha åt AIK-klacken.

”Skönt att tysta dem”

– Jag måste ju erkänna att jag gjorde det. Det var inte riktat mot dem, eller kanske. Jag ska inte ljuga, jag tyckte att de hade betett sig dåligt, speciellt mot slutet. Det är skönt att tysta ned en sån klack, säger Rahimi till Sportbladet efter matchen.

– Personligen så ångrar jag det. Men samtidigt på nåt sätt tycker jag inte att de beter sig rätt. De var nere i vårt bås, att det får hända är förkastligt. Jag var rätt skraj.

Rent sportsligt slutade det bra för Rögle och den nye tränaren Pelle Svensson.

På förmiddagen i onsdags kom han överens med Rögle om att ta över som tränare. Sedan hann han i princip bara presentera sig för laget innan det var dags för match. Trots det tajta tidsschemat gav Svenssons intåg effekt.

Två som hyschat åt AIK-klacken

I tisdags

Södertäljes Yanick Lehoux avgjorde med 55 sekunder kvar mot AIK. Han firar med att sätta pekfingret framför munnen. Ett gäng AIK-supportrar blev upprörda och sprang mot Södertäljes bås. Samtidigt haglade det in föremål på isen efter kanadickens hån och polis fick tillkallas. AIK-backen Dick Tärnström tyckte efteråt att Lehoux firade på ett onödigt sätt:

– Det här är vår hemmaplan och sånt där kan han göra mot sina egna fans i såna fall.

I går

Rögle avgjorde i sudden death när Daniel Rahimi sköt in pucken bakom Christopher Heino-Lindberg i AIK:s mål. Rahimi firade med att hyscha åt AIK-publiken vilket en del människor inte tålde. En huligan tog sig ända in i Rögles bås och attackerade flera av ledarna.

– Jag tyckte att de hade betett sig dåligt, speciellt mot slutet. Det är skönt att tysta ned en sån klack, säger Rahimi.

Två AIK:are som hyschat...

3 juni 2003

AIK gjorde en jättevändning i derbyt mot Djurgården och hämtade upp 0-3 till 3-3. Kvitteringen gjordes av Samuel Ayorinde som firade det med att hyscha åt Djurgårdens Zoran Lukic. Djurgårdstränaren reagerade vildsint men Ayorinde ångrade sig inte efteråt:

– Nej, det gör jag inte. Han har kallat AIK för ett dåligt lag och nu fick han igen. Det var en perfekt match att göra mål i.

2 november 2009

AIK tog hem fotbollsguldet efter 2–1 mot IFK Göteborg. En av matchvinnarna var Flávio som gjorde 1-1-målet. Han firade målet genom att göra obscena gester och hyscha mot Göteborgspubliken. Efter matchen var han inte alls ånger­full:

– Det är deras hemmaplan och de har fört ett himla liv hela matchen. Det är klart att när jag har gjort målet ber jag de hålla lite tyst och komma i håg vår situation.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!