Malmö utjämnade efter två snabba mål

HOCKEY

MALMÖ. Nils Andersson säkrade Malmös seger och kvittering till 2–2 i kvalserien mot Leksand.

– Laget som kan hantera pressen kommer att vinna, säger Nils.

Malmö var i princip tvunget att vinna hemma. Ny match på fredag i Leksand. Då ligger pressen på Leksand igen i den svängiga matchserien.

– Det har varit svårt att hålla momentum och övertag i matcherna, säger Nils om att Malmö efter en helt överlägsen första period tappade övertaget till Leksand i den andra.

– Bollen har studsat fram och tillbaka mellan lagen och inget har hanterat det riktigt bra. Så vi gör bäst i att skita i att spekulera om vem som har pressen och vem som har matchbollen. Vi tjänar mest på att fokusera på vår prestation, säger Andersson.

Han fick chansen att avgöra i tredje perioden när Leksands Daniel Josefsson tappade pucken i Malmös zon.

Hann tänka igenom livet

Nils Andersson åkte över drygt halva planen mot Leksands storspelande målvakt Oscar Alsenfelt.

– Jag hann tänka igenom halva mitt liv.

– Känns som att Oscar chansar på att det ska bli backhand så jag har egentligen inget annat att göra än skjuta. Jag får avbryta min fint och bara vispa iväg den. Oscar är en duktig målis som man får skjuta lite svårare skott än man får göra på andra målisar.

Alsenfelt höll kvar Leksand i matchen med sina många räddningar. Framförallt under första periodens anstormning från Malmö.

– Vi är fullt medvetna om att de kör som fan på hemmaplan men likt förbannat är vi inte riktigt med. Vi ger dem första perioden och 0–2. Nu är det 0–0 igen i serien, säger Jonas Frögren som satt utvisad för interference när Nicklas Jadeland satte 2–0.

– Klantigt av mig. Det är känslor och slutspel. Som det ska vara. Tycker ändå att det var ganska rent och snyggt därute.

Fick en hård smäll

I tredje perioden fick han en hård smäll i ryggen när Frederik Storm körde på honom bakifrån.

– Jag skulle bara försöka visa mig för min backkollega och så får jag en tackling i ryggen. Om det är medvetet eller inte vet jag inte. Sånt som händer, säger Frögren.

Tacklingen kan komma att kollas i efterhand. Storm bör se Frögren och har möjlighet att undvika kollissionen.

Leksand led av att sakna fyra av sina bästa poänggörare.

– Det är bra spelare men ska inte stå och falla på tre-fyra stycken. Vi har unga killar som är jättebra. Andra som ska kliva fram. Vi har inte kommit upp i den nivå vi vet att vi kan. Jag tror att det kommer. Det finns där i alla fall, säger Jonas Frögren.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM