SHL 2015/2016

Luleå fick inte sin revansch på Färjestad

Av: 

Emelie Fredriksson

Emil Larsson

HOCKEY

Färjestad besegrade Luleå med 3-2.

Eftersnacket skulle dock handla om Mikael Johanssons slashing på Jacob Micflikier före Färjestads 2-1 mål.

– Det är en solklar utvisning. De är fyra domare på isen och någon borde se den, säger Jacob Micflikier efter matchen

Färjestad åkte i torsdags mot Växjö på en riktig stjärnsmäll. Färjestad var stundtals  totalt utspelade av smålänningarna och matchen slutade hela 5-1. Det var ett stukat gäng som åkte upp till Luleå för den sista SHL-matchen innan landslagsuppehållet.

Men det märktes inte mot Luleå. Färjestad tog tag i taktpinnen direkt och Joakim Nygård gav Färjestad ledningen när han rakade in Magnus Nygrens tunga back-skott från blå. Men Luleå växte in i matchen och kvitterade innan paus.

Avgörande händelse

I den andra perioden var Luleå på väg att koppla greppet om matchen. Då hände  situationen som blev matchavgörande.

Mikael Johansson slashade ner Luleå Hockeys Jacob Micflikier. I sekvensen efteråt  tog han pucken och kunde starta upp anfallet som senare betydde 2-1. Vem gjorde målet? Mikael Johansson, såklart. Direkt efter matchen pratade Sportbladet med Johansson, men han tyckte inte att det var en regelöverträdelse.

– Jag går in för att markera honom framför målet. Jag är där och visar att jag är där  med klubban. Sen vet jag inte om jag träffar konstigt. Jag såg han la sig ner, sen fick jag pucken och körde vidare, säger Mikael Johansson efter matchen.

’’Solklar utvisning’’

I den tredje perioden kunde Färjestad utöka till 3-1. Luleå reducerade till 3-2, men kunde inte komma i kapp och Färjestad höll ut.

– Det är solklar utvisning. Båda linjemännen ser att det är en missad utvisning. De är fyra domare därute men ingen ser situationen, de borde se situationen, säger en  besviken Jacob Micflikier.

Problem mot topplagen

Förlusten innebär att Luleå endast har vunnit en enda match mot lagen som är placerade på de sex första platserna. Tränaren Joakim Fagervall pekar på ett bristande försvarsspel.

– Vi har inte varit tillräckligt bra, det är den bistra verkligheten. Problemet är inte våra gjorda mål framåt utan försvarsspelet. Det har varit på tok för dåligt helt enkelt. Vi  lyckas inte täppa igen och det gäller inte enbart mot topplagen. Vi släpper in mål mot alla typer av lag, säger Luleå Hockeys tränare Joakim Fagervall efter matchen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL 2015/2016

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2015/2016

Joakim Fagervall

Jonathan Granström

SHL Svenska hockeyligan

Luleå HF