Här tränar Ledin – med ungdomarna

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

"Fascinerande att man kan utvecklas oavsett ålder"

1 av 7 | Foto: Jimmy Wixtröm

Per Ledin, 36, står utan kontrakt.

Då passar ishockeyspelaren på att medverka i ett hockeycamp – för att bli ännu bättre.

– Jag är 36 år och har varit med om mycket, det är fascinerande att man kan utvecklas så mycket oasvett ålder, säger han.

I juni meddelade Luleå Hockey att det inte blir någon fortsättning i klubben för Per Ledin och sedan dess har 36-åringen varit kontraktslös.

Men att lägga skridskorna på hyllan har inte varit ett alternativ – i stället kämpar han hårt för att utvecklas ytterligare.

När JRM Skates and skills i veckan anordnade ett hockeycamp, framför allt för barn och ungdomar, fanns Ledin med – och det som spelare.

– Det har varit en fantastisk vecka, jag hade ingen aning om att man kunde slipa på så många detaljer i skridskoåkningen. Det är fascinerande att man oavsett ålder kan utvecklas så pass mycket individuellt, säger Ledin till Sportbladet.

Meriterad trio bakom lägret

Bakom JRM Skates and skills står en meriterad trio. Roger Johansson har både OS- och VM-guld som spelare på meritlistan, Mikael Andersson har en bakgrund inom Färjestads ungdomsverksamhet och Joachim Ahlgren har både spelat och jobbat som ledare inom AIK:s hockeyorganisation.

Lägret hölls i Karlskoga måndag-fredag, över 100 mil från Ledins hemstad.

– Jag känner en polare som har en husbil, så jag snackade med honom och han var på. Så vi hoppade in och drog iväg och vi har bott i husbilen hela veckan.

Den långa resan var enligt Ledin mödan värd.

– Jag har blivit bättre på att åka skridskor, fått en bättre balans och kontroll. Blivit snabbare i vändningarna. När man använder tekniken på rätt sätt sparar man mer kraft. Nu har jag förstått att med rätt utbildning kan man höja sin skridskoåkning med 110 procent.

Även Rickard Wallin deltog

Han är inte den enda hockeyspelaren som fått nys om lägret. Tidigare år har Lukas Bengtsson medverkat och i år deltog också Rickard Wallin under två dagar.

– Det visar att man kan utvecklas individuellt trots att man spelat på hög nivå under många år.

Ledin har spelat många år i SHL och har även hunnit med spel i NHL. Men i dagsläget står han alltså utan kontrakt.

– Att jag kommer fortsätta att spela är självklart. Frågan är bara vart det blir.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN