Lehner hyllas efter texten: ”Har vårt stöd”

HOCKEY

Robin Lehners berättelse skakade om en hel hockeyvärld.

Ny hyllas NHL-svensken.

”Det krävs en speciell person och mycket mod för att dela med sig av det här”, skriver lagkamraten Matt Martin på Twitter.

Det var i torsdags som bomben slog ner.

I en text publicerad på amerikanska The Athletic valde den svenske NHL-målvakten Robin Lehner, 27, att berätta om sitt missbruk och sin psykiska ohälsa som höll på att knäcka honom.

Jag ville ta livet av mig. Jag var extremt nära flera gånger”, skrev han bland annat.

”Är glad att spela i samma lag”

I en intervju med Sportbladet några timmar senare berättade Lehner att det var svårt att gå ut med den skakande texten, men att han fått överväldigande reaktioner för sitt mod.

Foto: Jeffrey T. Barnes / TT

– Andra som mått likadant har hört av sig privat och tackat och det var därför jag gjorde det här, så att människor i liknande situation ser att de inte är ensamma och kan söka hjälp, sa han till Sportbladet.

Och reaktionerna fortsätter att strömma in.

Målvaktens besluta att berätta om sina problem hyllas över hela hockeyvärlden, inte minst bland hans lagkamrater i New York Islanders.

Det krävs en speciell person och mycket mod för att dela med sig av detaljer från sitt livs kamp. Jag är glad över att spela i samma lag den här säsongen", skriver Matt Martin på Twitter.

Om du inte tror att du har tid att läsa det här, så rekommenderar jag att du hittar lite tid”, fortsätter lagkamraten.

”Har förståelse för det”

Backen Thomas Hickey:

– Det han gjorde var väldigt modigt. Hockey är en fristad i omklädningsrummet, och det är upp till oss lagkamrater att hjälpa honom, att se till att han mår bra. Jag kan inte föreställa mig hur det är att behöva gå igenom allt det här, och han kommer att få hjälp av att ha alla oss på sin sida, säger Hickey till The Athletic.

Även tränaren Barry Trotz stämmer in i hyllningskören.

Han säger att Robin Lehner kan förvänta sig ”fullt stöd” från laget under säsongen.

– Vi har förståelse för att det är en långsiktig process för honom. Han har styrka, han har tro, han har en fantastisk familj som hjälper honom att bygga upp den där styrkan. Vi kan erbjuda stöd, från tränarna, från organisationen, från hans lagkamrater. Jag tycker att vi har haft en riktigt bra diskussion. Han är en begåvad ung man som kan hjälpa oss, men vi måste hjälpa honom. Och det ska vi, säger Trotz.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM