Leksand klättrar mot toppen

HOCKEY

Besegrade och passerade överraskningen Bofors

Foto: Pelle Prestberg.

Formstarka Leksand klättrar vidare i allsvenskan.

Laget slog överraskningen Bofors på hemmaplan och passade samtidigt på att passera värmlänningarna i tabellen.

- Jag tycker att vi kontrollerade det här, säger målskytten och ex-Boforsaren Jacob Blomqvist.

Leksand fortsätter att visa sprudlande form.

Stjärngänget från Dalarna tog sjunde segern på åtta matcher efter att ha besegrat överraskningslaget Bofors med 4-2 på hemmaplan.

- Vi förlorade mot dem under försäsongen då de spelade surt och fysiskt och bara spelade på kropp, men idag spelade de inte alls så och vi stod upp och hade kontroll på hela matchen, menar 2-0-skytten Jacob Blomqvist.

Fick kalasstart

Men segern var inte helt enkel: hemmalaget fick visserligen en kalasstart - precis som i de två senaste matcherna - och ledde med 3-0 efter att Pelle Prestberg skickat in det tredje målet i början av den andra perioden.

Men sedan spelade Bofors upp sig, stjärnkeepern Daniel Bellissimo murade igen målet och toppduon Kristofer Näslund och Tobias Thermell kombinerade in dubbla mål, vilket skapade oro i hemmaleden.

Men trots timeout, spel sex mot fem och hyfsat tryck så kom aldrig värmlänningarna närmare än så, och istället kunde Ken Andre Olimb efter dubbla assist konkludera en poängmässigt stark insats med att göra 4-2 i tom bur.

- Vi borde ha tightat upp det lite mer, men jag tycker ändå att vi hade koll på matchen. Deras målvakt är bra, det syns att han spelar med självvförtroende, menar “Jacke”.

”Börjat bygga från grunden”

Segern för dalmasarna innebär att de passerar just Bofors i tabellen och just nu är man fyra med bra häng på en kvalserieplats. Bofors är femma i sammandraget.

- Vi har börjat bygga ett lag från grunden med en stark defensiv och den börjar sitta. Alla vet vad de ska göra och nu har vi börjat göra mål också, summerar Jacob Blomqvist som inte är speciellt överraskad över att hans gamla klubb Bofors överraskar.

- Njae, inte speciellt. Sam (Hallam, tränaren) har en plan och brukar hitta vägar att vinna matcher. De har gjort det bra hittills, men jag är ändå tveksam till om delyckas hålla i det hela vägen.

ARTIKELN HANDLAR OM