Här knockas Timrås junior

HOCKEY

Nytt matchstraff efter tackling mot huvudet

TIMRÅ/STOCKHOLM. Efter all turbulens – i kväll kom ytterligare en checking to the head.

Färjestads backtuffing Jonas Frögren, 31, sänkte Timrås Max Friberg, 18, och fick matchstraff.

Friberg lämnade också isen, rejält groggy.

Det har haglat med tacklingar mot huvudet den här säsongen och i kväll kom en ny.

Färjestads Jonas Frögren, som gör sin blott andra match efter skadefrånvaro, satte in en brutal tackling mot Max Friberg bakom det egna målet.

Friberg hade ingenting att sätta emot när hundra kilo tunge Frögren satte in stöten.

Avstängd nästa match

Efter att ha legat på isen en stund kunde Friberg ta sig upp och lämna isen på vingliga ben. Det är tredje hjärnskakningen som drabbar Timrå på kort tid (tidigare har Nichlas Torp och Per Hallin drabbats).

Frögren fick matchstraff och 5+20 minuters utvisning av domarparet Christer Lärking och Marcus Linde. Rubriceringen ändrades efter matchen från ”game misconduct” till ”match penalty”, vilket innebär att Frögren är avstängd nästa match – minst.

– Jag har pratat med domarna, de tycker tacklingen är såpass allvarlig att det är ett match penalty, sen blir han ju dessutom skadad, säger domarbasen Mikael Ahlström till Sportbladet.

Ärendet kommer att behandlas av disciplinnämnden.

– Det verkar vara väldigt beroende av vilken färg man har på tröjan när man ser den här situationen. Vi fick se på jumbotronen och ser ut som att han håller ner klubban. Men sedan försvinner killen djupt, då vet jag inte hur ”Frögga” ska kunna avbryta sin tackling, säger Färjestads lagkapten Rickard Wallin i Canal plus.

– Tyvärr blir han skadad, det tycker ingen är roligt.

”Lite otur”

Experten Leif Boork i Canal plus:

– Det är inget snack om att utvisningen är korrekt dömd. Friberg försöker komma emellan Frögren och sargen med hög fart och då tar han risken att få en tackling, samtidigt som han hukar sig. Friberg är liten och Frögren är stor, så det ligger lite otur med i det här.

Färjestad vann med 2–1. Läs mer om matchen här.

ARTIKELN HANDLAR OM