Harjus säsong är över

HOCKEY

Åkte ur AHL-slutspelet i natt

Foto: Johan Harju.

Norfolk ledde med 2–0 i matcher mot Wilkes-Barre/Scranton.

Men det räckte inte för avancemang i AHL-slutspelet.

I kväll förlorade de sin fjärde raka match.

Däremot är Robin Lehner vidare efter en riktig rysare.

Johan Harju och Mattias Ritolas Norfolk lyckades alltså inte vända underläget i kvartsfinalserien mot Wilkes-Barre/Scranton.

Natten till i dag förlorade laget med 3–6 i den sjätte kvartsfinalen, efter att redan i den första perioden hamnat i ett 0–3-underläge.

För Johan Harju, som stundtals öste in poäng i grundserien, blev det åter en poänglös match vilket innebär att han slutade på endast ett mål och noll assist i slutspelet.

Två assist av Ritola

Därmed är säsongen med största sannolikhet över för Harju. Pär Mårts har tidigare sagt att Linus Omark är den ende AHL-spelaren som är aktuell för VM-spel, och att han ska få spela med Tampa Bay i Stanley Cup ter sig osannolikt efter hans svaga slutspel.

För Harjus svenske lagkamrat Mattias Ritola gick det bättre, han spelade fram till två av målen. Ritola har redan fått spela en slutspelsmatch med Tampa Bay och kan kanske hoppas på fler matcher där.

Lehner vidare

Desto bättre gick det för Binghamtons svenske målvakt Robin Lehner. Han räddade hela 34 skott när hans lag efter förlängning besegrade 6-5-besegrade Manchester Monarchs i den sjunde och avgörande kvartsfinalen.

– Det känns overkligt. Jag är riktigt lycklig. Jag är stolt. Det har varit en sådan konstig serie. Det har inte spelat någon roll om vi legat under eller lett. Det har varit en bra erfarenhet, en märklig erfarenhet. Vi låg under med 1–3 och kom tillbaka med tre övertidssegrar. Det var speciellt, säger han till Press & Sun-Bulletin.

I semifinal ställs Binghamton mot Portland Pirates.

ARTIKELN HANDLAR OM

AHL