Vancouver vände och vann på nytt

HOCKEY

Sedin: En styrka - men vi spelade direkt uselt

Foto: Daniel Sedin i kamp om pucken.

NEW YORK. Vancouver gjorde ingen bra match i Columbus i natt – men lyckades tack vare ännu en vändning i sista perioden vinna med 3-2.

– Det var en styrka ifjol och det verkar det vara i år också, säger Daniel Sedin till Sportbladet.

Vancouver Canucks har hunnit spela två matcher och de har följt exakt samma mönster.

De har legat under inför siste perioden – och sedan lyckats komma tillbaka och i en fallet kvitterat och i det andra, i natt, vunnit.

– Ja, det är skönt att vi lyckas göra såna upphämtningar. Det var en styrka ifjol och det verkar det vara i år också, säger Daniel Sedin när vi når honom efter segern i Nationwide Arena.

”Spelade direkt uselt”

Han fortsätter:

– Men vi spelade direkt uselt idag. I första perioden kom vi ingenstans, jag tror vi hade två skott. Det måste bli bättre.

Daniel och tvillingbrodern Henrik var, inte helt oväntat, inblandade i det powerplay-mål som avgjorde matchen. De snurrade upp Blue Jackets-försvaret så det hette duga och till slut hade kedjekamraten Alexandre Burrows bara att sopa in pucken i närmast tom kasse.

– Det var säsongens första powerplay-mål för vår del och det var rätt skönt att få det gjort, säger ”Danne”.

”Mer normalt spelschema framöver”

Nu väntar två bra värdemätare för ex-finalisterna – i Philadelphia natten till torsdag och i Detroit ett dygn senare.

–Vi spelade första matchen hemma i torsdags och fick sedan vänta på den här ända till idag. Nu blir det lite mer normalt spelschema framöver och förhoppningsvis kan vi spela lite bättre, säger Daniel Sedin.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL